Nu is het officieel: Ariana Grande komt niet naar Antwerpen en cancelt haar tournee alvast tot 5 juni

Nu is het officieel: Ariana Grande komt niet naar Antwerpen en cancelt haar tournee alvast tot 5 juni

Diverse media berichtten al snel na de aanslag in Manchester op maandagavond dat Ariana Grande de rest van haar ‘Dangerous Woman’-tournee geschrapt zou hebben, maar officiële bevestiging liet op zich wachten. Die is er nu wel, al wordt er (voorlopig) enkel tot 5 juni geschrapt. Ook de show in het Sportpaleis die gepland was voor zondag gaat dus niet door.

In een kort statement schrijft het management van de zangeres dat de tournee opgeschort wordt “until we can further assess the situation and pay our proper respects to those lost.” Concreet worden dus de shows in Londen die gepland waren voor vanavond en morgen geschrapt tot en met de Zwitserse show op 5 juni.

Ariana Grande komt dus ook niet naar Antwerpen. Het gaat wel degelijk over een annulering, er wordt dus geen nieuwe datum gezocht. Tickets worden uiteraard volledig terugbetaald, ticketverkopers zullen worden gecontacteerd door Tele Ticket Service met meer informatie.

Niet de hele tournee geschrapt

Voorlopig is dus niet de gehele tournee geschrapt, zoals hier en daar te lezen was. Zonder tegenbericht wordt de ‘Dangerous Woman’-tournee van Ariana Grande dus hervat op 7 juni in Parijs. Tot 17 juni loopt die tournee in Europa, nadien staan er nog data gepland in Zuid-Amerika, Azië en Australië.

Live Nation benadrukt dat alle andere geplande concerten in ons land gewoon doorgaan zoals gepland.

“De veiligheid van concertgangers, van artiesten en hun crew en van medewerkers is en blijft onze allerhoogste prioriteit. De verhoogde staat van waakzaamheid en verscherpte veiligheidsmaatregelen, van kracht sinds eind 2015 naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en het opgetrokken dreigingsniveau in ons land, blijven van kracht. De concertzalen en organisatoren van shows worden door overheden bijgestaan. Er is overleg op regelmatige basis. Er wordt opgeroepen de instructies van de security ter plaatse op te volgen en om verdachte zaken of handelingen steeds te melden.”

Hoe het ondertussen met Ariana Grande gaat, is niet bekend.

Gesponsorde artikelen