Nu ook bompakket bij Robert De Niro gevonden: teller op 8

Nu ook bompakket bij Robert De Niro gevonden: teller op 8

In de VS zijn er opnieuw bompakketten onderschept die naar tegenstanders van de Amerikaanse president Donald Trump verstuurd zijn. Onder andere bij het restaurant van acteur Robert De Niro in New York werd zo’n pakket bezorgd. Eerder moesten pakketten bij de Clintons en de Obama’s al onderschept worden.

Robert De Niro staat erom bekend een felle tegenstander te zijn van de Amerikaanse president Donald Trump. Deze maand deed hij in de talkshow van Alec Baldwin nog felle uitspraken over Trump-aanhangers: “Die denken dat ze er iets mee bereiken als ze hem steunen, maar ze verkopen hun ziel aan de duivel. Het is beangstigend. Als Trump andere mensen losers noemt, heeft hij het eigenlijk over zichzelf. Hij is zó doorzichtig en projecteert zijn eigen zwaktes op anderen.”

CNN

Ook werden er twee andere bommen gestuurd naar het Democratische Congreslid Maxine Waters. Dat meldt CNN. In totaal staat de teller nu dus al op acht bompaketten. De pakketjes van Waters werden gevonden voordat ze bij haar werden afgeleverd. Het ene werd gevonden in het postsorteercentrum van het Congres, bij de hoofdstad Washington D.C., het andere was gericht aan haar kantoor in Los Angeles en werd daar uit de post gehaald.

Het is nog niet duidelijk of alle pakketten van dezelfde afzender(s) komen. Wellicht is die afzender een sympathisant van Trump.

Clinton en Obama

Maandag werd een eerste bom gevonden bij de miljardair-filantroop George Soros in de postbus van zijn huis in de staat New York. Soros was op het moment van de levering niet thuis.

Dinsdagavond en woensdagmorgen werden er pakketten gevonden die bestemd waren voor ex-president Barack Obama en bij voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton. De pakketten waren geadresseerd aan hun thuisadres, maar ze werden bij een routinecontrole onderschept.

Gisteren kwamen daar nog twee pakketjes bij. Eén was bestemd voor het hoofdkantoor van CNN in New York. Het was de bedoeling dat John Brennan getroffen zou worden. De oud-CIA-directeur geeft commentaar op het nieuws en is daarbij regelmatig kritisch op president Trump.

Trump beschuldigt media

Trump steekt de bompakketten nu op de berichtgeving van de media. Zij hebben volgens Trump “ook een verantwoordelijkheid” om bij te dragen tot “een beschaafde toon”: “De media moet stoppen met de eindeloze vijandigheid en de constante negatieve en vaak ongegronde aanvallen en verhalen.”

Gesponsorde artikelen