Nu ook officieel door Robert Kirkman bevestigd: “Ja, het 9de seizoen van ‘The Walking Dead’ wordt het laatste voor Andrew Lincoln”

Nu ook officieel door Robert Kirkman bevestigd: “Ja, het 9de seizoen van ‘The Walking Dead’ wordt het laatste voor Andrew Lincoln”

De populaire zombieshow ‘The Walking Dead’ van AMC ondergaat in zijn negende seizoen zijn grootste verandering tot nu toe: het verhaal van hoofdfiguur Rick Grimes komt tot een einde. Twee maanden deed dat gerucht al de ronde, nu is het ook bevestigd in een interview door de bedenker van de reeks, Robert Kirkman.

Rick heeft al heel wat afgezien in de acht reeksen van The Walking Dead. Hij heeft al – SPOILERS COMING! – zijn vrouw verloren en in een veel recenter verleden moest ook zijn zoon Carl eraan geloven. Nu lijkt ook het verhaal van Rick zelf uitverteld. Een opmerkelijke beslissing, aangezien Rick al vanaf het eerste seizoen de leidersfiguur in de reeks was.

“Iets speciaals”

Het was Entertainment Weekly die het nieuws twee maanden geleden al naar buiten bracht, maar bij AMC wilde toen niemand reageren. Het zijn ook zij die nu de bevestiging brengen van dat nieuws.Bedenker Robert Kirkman zei in een interview met IMDb:

“Lincoln geeft veel om de fans en veel om de show The Walking Dead. Op weg naar de uitgang wil hij iets speciaals doen en we hebben iets ongelooflijk in petto. Ik wil nog niets spoilen, maar iedereen die fan is van de show en die fan is van de tocht die Andrew Lincoln al heeft afgelegd sinds het begin van de show zal willen zien wat we voor hem bedacht hebben.”

Het negende seizoen van The Walking Dead zal een sprong maken in de tijd. Uitzending op AMC volgt vanaf oktober. Allicht zal de show vanaf dan ook weer te volgen zijn via FOX en Play More en in een later stadium ook op Netflix.

Dat negende seizoen heeft ondertussen ook een trailer: bekijk ‘m hier!

Gesponsorde artikelen