Left Right
scrollTop top

O nee, dit fout accessoire uit de jaren 90 is weer helemaal terug


O nee, dit fout accessoire uit de jaren 90 is weer helemaal terug

Hou je vast: de scrunchie is terug. Nooit van gehoord? Het gaat om een haarelastiek uit de jaren 90 met overdreven veel stof in een opvallende kleur errond. Rauwtch! Ideaal voor een hoge paardenstaart. Het was lang heel fout om met zo’n constructie in je haren naar buiten te komen, maar nu pronken supersterren als Selena Gomez en Bella Hadid ermee. Zo zie je maar: alles komt terug.

Moest Carrie Bradshaw de scepter zwaaien in modeland, dan zou een comeback voor de scrunchies uitgesloten zijn. In Sex and The City zegt ze tegen haar lief Berger dat meisjes, die het accessoire dragen, ongeloofwaardig overkomen. Ook op een feestje laat ze merken dat ze geen fan is van het opvallende elastiekje uit de jaren 80 en vroege jaren 90.

Miranda, gespeeld door Cynthia Nixon, gaf haar in een andere aflevering onrechtstreeks gelijk: “Ik weet niet wat er me het meest stoorde. Het feit dat hij vroeger een lief had, of het feit dat hij een relatie had met iemand die scrunchies droeg.”

getty

In alle geuren en kleuren

Maar nu is de scrunchie dus weer hip. Het Amerikaanse topmodel Bella Hadid droeg er in juni één tijdens het sporten en Selena Gomez kwam er in 2013 al mee op straat in New York. Ook Lily Rose Depp werd onlangs ook met een witte scrunchie gespot.

Scrunchies zijn in alle geuren en kleuren te krijgen: van fluo tot met motiefjes en van fluweel tot satijn met strass. Wie een duurder exemplaar koopt, checkt best of de scrunchie zeker in de wasmachine mag.

Sterren die al pronkten met hun scrunchies:

Lily Rose Depp.

Bella Hadid.

Selena Gomez.

Waar kopen?

Enkele websites die scrunchies verkopen:

Veritas

Veritas

Fashiongirl.be

Fashiongirl.be

Attitudeholland

attitudeholland

Bol.com

bol.com

Fruugo.be

Fruugo.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…