Ocharme Hedwig: Harry Potter studio tour beschuldigd van dierenmishandeling

Ocharme Hedwig: Harry Potter studio tour beschuldigd van dierenmishandeling

“De Harry Potter studio tour moet magisch zijn, niet gruwelijk.” Een medewerker van dierenrechtenorganisatie PETA filmde hoe de uilen tijdens de Harry Potter-attractie mishandeld worden. Ze zitten in kleine kooitjes, worden met flits gefotografeerd en aangeraakt.

Tijdens de Warner Bros Harry Potter studio tour kunnen bezoekers filmsets, kostuums en accessoires uit de Harry Potter-films bewonderen. Je kan er ook kennismaken met Harry’s uil, Hermeliens kat en andere dieren. Daar gaat het volgens People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) mis. De uilen worden de hele dag lang in veel te kleine kooitjes gehouden, ze worden met flits gefotografeerd, moeten trucjes uitvoeren en de bezoekers worden aangemoedigd om de dieren aan te raken.

“Die praktijken gaan in tegen de boodschap van respect die de prachtige J.K. Rowling-boeken ons geleerd hebben”, zegt PETA-medewerker Mimi Bekhechi. 

Bekijk de video die PETA maakte hier

De Warner Bros Studio zegt dat de uilen maar af en toe naar de studio tour komen. “Ze zijn er gedurende korte periodes en ze worden uitsluitend verzorgd door Birds and Animals, het bedrijf waarvan de dieren eigendom zijn. We hebben hen gevraagd om deze klacht te onderzoeken”, klinkt het. De woordvoerster van Birds and Animals reageert: “De gezondheid van onze dieren is het allerbelangrijkste. We zullen actie ondernemen om te garanderen dat de vogels de beste verzorging krijgen.”

Hopelijk wordt er snel iets aan gedaan!

Bron: BBC News

Gesponsorde artikelen