OCMW Gent organiseert speeddates voor ouderen … en ze zoeken nog kandidaten

OCMW Gent organiseert speeddates voor ouderen … en ze zoeken nog kandidaten

Het OCMW van Gent is gisteren begonnen met een opvallend initiatief. Onder de naam ‘Lust of life’ willen ze speeddates organiseren voor 60-plussers. Gisteren was de eerste infosessie en daar kwam veel volk op af … al is er voorlopig wel nog een probleem: de initiatiefnemers zoeken nog mannen.

Steeds meer 60-plussers zijn eenzaam en weten niet goed hoe en waar ze een nieuwe partner kunnen leren kennen. Daarom hebben drie Gentse dienstencentra van het OCMW de handen in elkaar geslagen om daar iets aan te doen.

Ze willen volgende maand een speeddate organiseren voor 60-plussers. Na de speeddate wordt er samen gekookt en daarna volgt een thé dansant. “Hier is nood aan. De psychologen en maatschappelijke werkers die met deze mensen praten hadden het al gemerkt: heel wat 60-plussers geven aan dat ze alleen zijn en een partner missen”, legt Wauter Dedobbeleer, maatschappelijk werker bij dienstencentrum De Knoop in Ledenberg, uit in Het Laatste Nieuws.

Op zoek naar leuke mannen

“We waren al een tijdje aan het nadenken wat we daaraan konden doen, en het VIER-programma Hotel Römantiek heeft ons het laatste zetje gegeven: wat zij durven, durven wij ook. Als hier relaties uit voortvloeien, zou dat fantastisch zijn, maar het is geen prioriteit. Nieuwe vriendschappen zorgen ook voor een meerwaarde”, gaat hij verder.

De eerste infosessie was alvast een succes met 24 geïnteresseerden. Al maakt de organisatie wel één opvallende bedenking: “Het waren wel vooral vrouwen, we zijn dus nog op zoek naar leuke mannen”, zegt initiatiefneemster Sien Duquennoy in Het Laatste Neuws.

Gesponsorde artikelen