Left Right
scrollTop top

Octaaf De Bolle keert terug voor de laatste Samson & Gert-clip


Samson en Gert Octaaf De Bolle
© VRT

Samson & Gert geven er volgend jaar de brui aan. Naast een reeks afscheidsshows, komt er binnenkort ook de allerlaatste clip van het bekendste duo van België. In die laatste clip zal ook een oude bekende opnieuw opduiken. Octaaf De Bolle, die al sinds 2002 niet meer te zien was aan de zijde van Samson & Gert, zal voor de laatste keer zijn iconische debardeurtje aantrekken en te zien zijn in de clip.

Voor de allerlaatste clip van Samson & Gert zal de volledige (nu ja, op mevrouw De Bolle na) vriendengroep van het duo een laatste keer samen te zien zijn. Want Walter Van De Velde, die tot 2002 de rol van Octaaf De Bolle vertolkte in de reeks, keert voor één keer terug.

Allerlaatste clip

Gert Verhulst hangt volgend jaar zijn rode hemd voorgoed aan de haak, maar dat doet hij niet zonder uitgebreid afscheid te nemen van de rol die hem groot maakte. Zo komen er dit najaar en tijdens het voorjaar van 2020 afscheidsshows van onze favoriete hond en zijn baasje en zal het duo nog één laatste clip opnemen.

Voor die clip zijn Samson & Gert nog op zoek naar figuranten ouder dan 16 jaar. Zij zullen in de clip niet alleen schitteren naast Samson & Gert, maar dus ook naast Octaaf De Bolle, die na 17 jaar terugkeert.

Octaaf

We kennen Octaaf natuurlijk als de kruidenier van het dorp van Samson & Gert. De kalende man woonde nog steeds samen met zijn mama en was één van de beste vrienden van Samson & Gert.

In 2002 besliste Walter Van de Velde, die al sinds het prille begin gestalte gaf De Bolle om te stoppen bij Studio 100. Hij werkte toen ook bij Lili en Marleen en de combinatie was te moeilijk vol te houden. Daarna verscheen Van de Velde wel nog in de Samsonfilm Hotel op Stelten en was hij ook te zien tijdens de Sportpladijs-concerten in het Sportpaleis.

Octaaf De Bolle zal dus te zien zijn in de allerlaatste videoclip van Samson & Gert, maar hij zal niet deelnemen aan de afscheidsshows. “Dat hebben ze mij ook niet gevraagd. Waarschijnlijk omdat ze weten dat ik zo’n grote projecten niet meer zou doen. Ik ben al jaren geleden gestopt met acteren, ik weet niet of ik het lef nog heb om op een podium te staan”, zo laat Walter Van de Velde zelf weten op Radio 2.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  691.854
 • Aantal
  doden
  20.726