Oef de Quicks verdwijnen niet, en de nieuwe Burger Kings komen deze zomer naar België

Oef de Quicks verdwijnen niet, en de nieuwe Burger Kings komen deze zomer naar België

Proficiat allemaal, we zijn in blijde verwachting van 5 tot 7 Burger Kings. Deze zomer opent de eerste Belgische vestiging in Namen. En de geruchten dat Quick zou verdwijnen, zijn dikke zever. Binnenkort hebben we dus Giants én Whoppers! Take that, Holland!

Eind april opent de eerste Burger King-vestiging in Luxemburg, en in de zomer is België aan de beurt. “We willen er dit jaar 5 tot 7 openen,” laat Kevin Derycke, topman van Quick en Burger King, weten aan Le Soir. De komende jaren zijn er 30 tot 40 Burger King-restaurants op komst.

“Een historisch Belgisch merk”

Er gingen eerst geruchten rond dat Quick zou verdwijnen, maar Derycke ontkent dat: “Het was nooit onze bedoeling om het merk op te geven, maar juist om het te ontwikkelen”. Hij noemt Quick ook “een historisch Belgisch merk”. Burger King en Quick gaan dus naast elkaar bestaan als twee zelfstandige fastfoodketens. Yes, wij hebben Giants én Whoppers! Take that, Holland!

iStock

Vooral nieuwe Burger Kings

Toch worden enkele Quick-restaurants omgetoverd tot Burger Kings, “maar we willen vooral nieuwe Burger King restaurants openen, omdat we denken dat er in België nog ruimte is op de fastfoodmarkt,” zegt Derycke. “Quick wacht nog een mooie toekomst”.

Gesponsorde artikelen