Left Right
scrollTop top

Oef: Facebook stopt met je te herinneren aan moeilijke momenten of aan je ex


Oef: Facebook stopt met je te herinneren aan moeilijke momenten of aan je ex

Eerder dit jaar in maart introduceerde sociaalnetwerksite Facebook een nieuwe functie die herinneringen oprakelt die gedurende eerdere jaren op dezelfde dag gebeurd zijn. Foto’s waarop je getagd werd, plaatsen waar je samen met iemand ingecheckt hebt, … Maar dat kon ook vaak een beetje confronterend zijn.

De ‘Op deze dag‘-functie werd door velen op applaus onthaald, en sinds maart zien we dan ook vaak mensen oude herinneringen opnieuw op hun tijdslijn publiceren. Het is dan ook een leuke manier om terug te kijken op leuke momenten uit het verleden. Helaas blijft het niet enkel bij die leuke momenten. We delen dan ook lief en leed op Facebook, en dus worden ook wel eens de moeilijke momenten uit ons leven opnieuw opgerakeld. Een sterfgeval, een ziekte, een ongeval, … Uiteraard staat je profiel ook vol met berichten over je lief, dat wel een een ex-lief kan worden. En jawel, ook aan die personen doet Facebook je graag herinneren.

Slechte momenten wegfilteren

Of we moeten eigenlijk zeggen “deed herinneren”. De sociaalnetwerksite heeft namelijk de functionaliteit van ‘Op deze dag’ uitgebreid, zodat je bepaalde datums of bepaalde personen kan wegfilteren. Op die manier zullen oude wonden niet opnieuw opengereten worden, en kan je je vrienden verblijden door enkel nog de leukste berichten opnieuw op te rakelen.

“We weten dat mensen een hele reeks belangrijke momenten delen op Facebook, van goeie momenten zoals een verjaardag tot moeilijke momenten zoals een overlijden van een vriend of familielid”, zo vertelt een Facebook-woordvoerder aan Business Insider. “Dat heeft tot gevolg dat alle soorten herinneren terug naar boven komen. Daarom hebben we voor de miljoenen gebruikers van ‘Op deze dag’ een aantal nieuwe functies geïntroduceerd die hen meer controle over herinneringen geven.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810