Oei: illegale versie van The Sims 4 ziet er niet echt goed uit

Deze week kwam de langverwachte nieuwe game The Sims 4 uit. Niet iedereen is die echter in de winkel gaan kopen, want op torrentsites werd de game meteen één van de populairste bestanden. Maar uitgever Electronic Arts heeft wel een leuke piraterijbescherming laten inbouwen: pixels, overal pixels.

In The Sims worden personages al langer als vage pixels getoond om bijvoorbeeld naaktheid te vermijden in de douche. Maar in de illegale versies die momenteel de ronde doen op het internet heeft EA die vage pixels iets uitgebreid: als je begint te gamen zijn ze nog niet aanwezig, maar des te langer je de game speelt des te meer delen van je scherm blurry worden. Het lijkt na een tijdje wel alsof je een game van twintig jaar geleden aan het spelen bent.

De slimme antipiraterijstrategie van EA werkte spelers danig op de zenuwen. Na een tijdje begonnen er zelfs klachten te komen op het officiële forum van The Sims 4 dat de kopie onspeelbaar was. De reactie van EA was duidelijk: we gaan het probleem voor jullie niet oplossen, jullie moeten de game maar kopen.

Meer
Lees meer...