‘Off-season’ en toch je conditie onderhouden? Ontdek hier wat je allemaal kan doen!

‘Off-season’ en toch je conditie onderhouden? Ontdek hier wat je allemaal kan doen!

Het einde van mei betekent meestal ook het einde van de sportseizoenen. Er worden nog enkele laatste tornooien afgerond, de kampioenenviering is gepasseerd en iedereen is klaar voor de zomerstop. En die zomerstop wordt bij vele sporters te letterlijk genomen. 

Resultaat? Eind augustus hang je met je tong op de grond tijdens de eerste vijf minuten van de training. Wil je het deze zomer anders aanpakken? Hieronder wat inspiratie om fit te blijven en je opgebouwde conditie niet zomaar te verliezen!

1. Run, Baby, Run!

Giphy
De eerste en meest voor de hand liggende sportactiviteit waar voor gekozen wordt is lopen. Dat is dan ook heel gemakkelijk: je doet je sportkleren aan en je bent vertrokken. Doe je normaal een ploegsport en vind je het maar niks om alleen te gaan lopen? Probeer dan eens een wekelijkse loopdate te plannen met je team. De druk om te gaan lopen wordt groter en je ziet je teamgenoten nog eens tijdens die veel te lange zomerstop. Let wel op: voor vele ploegsporten zoals voetbal of basketbal is het belangrijk dat je in je schema geregeld een intervaltraining opneemt. Zo zal je conditie optimaal voorbereid zijn op de start van het nieuwe seizoen!

2. Let’s go swimming!

Giphy
Zomer en zwemmen klinkt als een match made in heaven, toch? Zwemmen is echter wel een zeer ruim begrip. Een beetje ploeteren in het kinderbadje of rustig enkele baantjes zwemmen tijdens je siësta op vakantie gaat niet veel verbeteren aan je conditie. Als je dus je conditie op peil wil houden door te zwemmen, dan moet je dat ook wel serieus nemen. Zo moet je minstens 2 à 3 keer per week een training doen van minimaal een halfuur. De training moet ook echt pittig aanvoelen: praten zou dus bijvoorbeeld moeizaam moeten gaan. Good to know: zwemmen is niet alleen heel goed voor je conditie, je traint er werkelijk je hele lichaam mee en het is super gezond!

3. Sporty on the beach

Giphy
All-in hotelvakantie gepland aan het strand? Top! Combineer het mooie weer met een sportieve activiteit en spendeer je tijd op het strand nuttig. Je mag gerust eventjes bakken en braden in de zon maar neem zeker ook de tijd om op zoek te gaan naar het beachvolleybal-pleintje bijvoorbeeld. Of neem een voetbal mee en speel een potje voetbal. Frisbees, palletjes, genoeg opties om je sportief bezig te houden in het zand. En als je de activiteit die je doet een beetje serieus neemt, dan is het zeker ook bevorderlijk voor je conditie!

4. Dansen, dansen

Giphy
Festivalleke gepland? Geen probleem, dat betekent niet dat je niet kan sporten! En nee, pintjes naar binnen heffen is niet goed voor je conditie, integendeel. Wat kan je dan wel doen op een festival? Dansen natuurlijk! Gewoon een beetje heen en weer waggelen gaat je conditie niet op peil houden. Laat je dus volledig gaan en neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar enkele danspasjes van de lessen Zumba. Die zijn intensief genoeg om je conditie te verbeteren en zijn meestal – maar niet altijd – toepasbaar op festivals!

5. Fietsen

Giphy
Probeer tijdens de zomerstop wat vaker je fiets te nemen, ook voor de iets verdere afstanden. Als je met fietsen je conditie wil behouden, moet je beginnen met drie fietstochten van minstens 40 minuten per tocht. Bouw op naar meer en langere tochten en varieer een keertje door bijvoorbeeld eens in heuvelachtig gebied te gaan rijden. Geen fan van het gewone fietsen? Probeer dan eens een les spinning. Dat is gedurende één uur extreem intensief en op muziek de ziel uit je lijf fietsen. Wees maar zeker dat je achteraf voelt dat je aan je conditie gewerkt hebt!

Gesponsorde artikelen