Officieel: Dries Van Langenhove ‘onafhankelijk’ lijsttrekker Vlaams Belang Vlaams-Brabant

Officieel: Dries Van Langenhove ‘onafhankelijk’ lijsttrekker Vlaams Belang Vlaams-Brabant

Dries Van Langenhove, voorzitter van Schild & Vrienden, komt als onafhankelijke op voor Vlaams Belang. De 25-jarige Van Langenhove zal de lijst trekken in Vlaams-Brabant. Van Langenhove kwam in opspraak na een Pano-reportage over Schild & Vrienden, waarbij duidelijk werd dat de leden van de vereniging onderling racistische memes deelden.

De kogel is door de kerk of beter: het witte konijn is uit de hoed: Dries Van Langenhove wordt lijsttrekker voor Vlaams Belang in Vlaams-Brabant. Daar volgt Van Langenhove de overleden Joris Van Hauthem op. Van Langenhove zal onafhankelijk de lijst trekken

Het was een zeer tevreden Tom Van Grieken die de persconferentie van Vlaams Belang in gang zette. Hij heeft, zoals verwacht, een prominente vis binnengehaald met Dries Van Langenhove. Van Grieken stak van wal met een steek naar N-VA. Die heeft volgens de Vlaams Belang-voorzitter altijd de hand van de partij afgewimpeld. Daarom reikt hij die hand nu naar Dries Van Langenhove, die met hem een ‘Forza Flandria’ zal opstarten.

Van Grieken prees vervolgens Van Langenhove voor zijn ‘communicatietalent en organisatietalent’ en zijn ‘olifantenvel’. Van Langenhove zal volgens de Vlaams Belanger onafhankelijk zetelen, zodat hij “zijn eigen accenten kan leggen” en “het activisme dat hij op straat toonde ook naar het parlement kan brengen.”


VTM NIEUWS

Forza Flandria

Daarna kwam Van Langenhove zelf aan het woord. Hoewel hij in december nog zei dat hij volledig partij-onafhankelijk wou blijven, staat hij nu toch bovenaan de lijst. Maar Van Langenhove ziet het probleem niet. “Ik heb altijd gezegd dat ik partij-onafhankelijk wil blijven en dat is ook zo. Ik wil een brede, dynamische beweging vormen, een Forza Flandria.”

Ook zijn werk voor Schild & Vrienden, de jongerenbeweging waar hij aan het hoofd van staat, blijft Van Langenhove doen. “Wij verenigen de Vlaamse jeugd en zetten punten op het programma waar de politiek schrik van heeft.”

Lees hier ons eindejaarsinterview met Tom Van Grieken.

Nieuw mediakanaal

Tenslotte wil Van Langenhove ook een nieuw mediakanaal lanceren. Dat moet ingaan tegen de “linkse media”, iets waar de Schild & Vrienden-voorzitter al tegen fulmineert sinds de Pano-reportage. Hoe dat er moet gaan uitzien, wilde Van Langenhove niet kwijt.

De campagne voor de verkiezingen zal ongetwijfeld ook heel wat tijd opslokken. Dat terwijl Van Langenhove ook nog zijn thesis moet afwerken, dan is hij Master in de Rechten. Of hij die zal afwerken volgend semester, liet hij in het midden. “Ik denk dat de media al voldoende invloed gehad heeft daarop, dat doet hier nu niet terzake.”

Gesponsorde artikelen