Officieel: Martinez gokt met Kompany die op WK mag blijven

Officieel: Martinez gokt met Kompany die op WK mag blijven

Vincent Kompany blijft bij de groep van de Rode Duivels op het WK in Rusland. Bondscoach Roberto Martinez hakte de knoop op een persconferentie voor de wedstrijd tegen Panama definitief door. Intussen is de deadline ook verstreken en hoeft Laurent Ciman dus niet meer terug te keren naar Rusland.

Geen verrassingen meer op de persconferentie van de Rode Duivels. Gisteren al stuurde Martinez z’n reservespeler, Laurent Ciman, terug naar huis omdat hij dan de trip naar Sochi niet meer moest maken. Het maakte duidelijk dat de bondscoach het wel goed ziet komen met de blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. “Zijn blessure is goed geëvolueerd”, bevestigde Martinez over Kompany. Al zullen ze natuurlijk geen van beide spelen tegen Panama.

Respect voor Panama

Ondertussen blijft Martinez heel diplomatisch en voorzichtig. Hij zegt respect te hebben voor Panama, dat toch voor één van de sprookjes van dit WK zorgde. Dat soort onverwachte WK-deelnemers kunnen volgens de bondscoach altijd verrassen en dus moeten de tegenstanders van Panama alert zijn. Ook de coach van Panama, Hernan Dario Gomez, had niets dan lof voor de Rode Duivels. Hij schat België hoger in dan bijvoorbeeld Argentinië.

El Bolillo (De Matrak), zoals de bijnaam van de Colombiaanse bondscoach van Panama klinkt, heeft zelfs al zijn selectie voor morgen bekend gemaakt. En er is goed nieuws voor José Luis Rodriguez, de Panamees van AA Gent, want hij zit bij de basisspelers. Martinez verklapte nog niks over het Belgische elftal, omdat hij de spelers eerst zelf nog wil inlichten. Vermoedelijk horen we pas een uurtje voor de match wie bij de Rode Duivels zal spelen.

Al zullen er geen verrassingen in de selectie zitten. Boyata mag de centrale verdediging opwarmen tot Kompany en Vermaelen fit genoeg zijn. Voor de rest zal het wel dezelfde ploeg zijn als in de eerste helft van de oefenwedstrijden die de Belgen afwerkten. Met Carrasco en Meunier, al stond die laatste wel een beetje ter discussie in het voordeel van Chadli.

“Outsider, geen favoriet”

Tot slot mocht ook Thibaut Courtois nog even spreken op de persconferentie. En die temperde het enthousiasme van het Belgische publiek dat begint te geloven in de wereldtitel. “We zijn outsiders voor de titel, niet de favoriet. We hebben de kwaliteiten, het talent en een goede groep. Velen zijn op de piek van hun voetbalcarrière. Maar we hebben vooral het vertrouwen”, zegt de Belgische doelman.

De Rode Duivels spelen morgen om 17 uur hun eerste wedstrijd op het WK tegen Panama. Hier lees je alles wat je moet weten over Panama. En als de Rode Duivels goed bij schot zijn: dit zijn de 10 grootste overwinningen in de geschiedenis van het WK.

Gesponsorde artikelen