Officiële UEFA EURO 2016™ Trophy komt voor 1 dag naar België bij Kinepolis

Officiële UEFA EURO 2016™ Trophy komt voor 1 dag naar België bij Kinepolis

Vrijdag 25 maart tussen 18u00 en 22u00 brengt Carlsberg, als hoofdsponsor van het Europees kampioenschap voetbal, de officiële UEFA EURO 2016™ Trophy voor één dag naar België. Als onderdeel van de Carlsberg UEFA EURO 2016™ Trophy tour zal de wereldberoemde beker tentoongesteld worden in Kinepolis Antwerpen. Belgische voetbalfans krijgen hierbij de unieke kans om oog in oog te staan met de felbegeerde trofee, die ons voetbalelftal hopelijk op 10 juli mee naar huis zal brengen.

De tijden waarin België zich niet of met moeite kwalificeerde voor een wereldkampioenschap of Europees kampioenschap voetbal zijn definitief voorbij. Desondanks België in de sterke poule E uitkomt tegen Italië, Ierland en Zweden, zijn alle ogen wereldwijd op ons land gericht. Als een van de grote favorieten voor de eindwinst op het Europees kampioenschap voetbal, zorgt de komst van de UEFA EURO 2016™ Trophy naar Kinepolis Antwerpen ervoor dat de Belgische overwinning nog nooit zo dichtbij leek.

Om dit onvergetelijke moment voor eens en altijd vast te leggen, krijgen voetbalfans op 25 maart eenmalig tussen 18u00 en 22u00 de mogelijkheid om ter plekke een foto te laten nemen met de officiële UEFA EURO 2016™ Trophy. Naast de online versie van de foto, krijgt men eveneens onmiddellijk de afgeprinte versie mee naar huis.

De UEFA EURO 2016™ Trophy, ook wel de Henri Delaunay Cup genaamd, dankt zijn naam aan de Franse voetbalpersoonlijkheid Henri Delaunay (1883 – 1955) die grotendeels verantwoordelijk was voor de oprichting van het Europees voetbalkampioenschap. Reeds in 1927 kwam hij met het idee om deze wedstrijd in het leven te roepen, maar pas na zijn dood werd het toernooi in 1960 gerealiseerd. De originele beker, vervaardigd uit 8 kg zilver met een marmeren voetstuk, werd ontworpen door de Fransman Arthur Bertrand. In 2008 kreeg de UEFA EURO 2016™ Trophy voor het eerst een make-over.

Gesponsorde artikelen