Oh, dat gaat loeihard: Hein Vanhaezebrouck (AA Gent) beschuldigt Club Brugge van leugens en dreigt met proces

vrt

Een keiharde welles-nietes, dat is het voorlopig tussen Club Brugge en AA Gent. Wat vertelde Gentse trainer Vanhaezebrouck aan Club-speler Vazquez? Uitte hij gemene bedreigingen, zoals op de site van Club staat? Of werd er niets gezegd? Vanhaezebrouck dreigt met een proces. 

Lekker sappig, dat interview dat op de site van Club Brugge verscheen met Victor Vazquez. De speler van de Brugse club kwam er na de match van afgelopen weekend, tegen AA Gent, nog eens uitgebreid op terug. In die match kreeg Vazquez een invalbeurt, ondanks zijn gebroken neus.

De interviewer wilde weten waarover Vazquez voor zijn optreden zo lang met Hein Vanhaezebrouck stond te praten. “Hij treiterde me een beetje. ‘Ga je nu écht voetballen met een gebroken neus? Mijn spelers weten dat hoor. Ze zullen je vermoorden.’ Ik kon mijn oren niet geloven en stak mijn duim in zijn richting op. Ik loop hier intussen al enkele jaren rond in België. Als je dergelijke uitspraken van één coach mag en kan verwachten is het van Vanhaezebrouck. He is a little bit crazy. Hij zal van verder moeten komen om me hiermee uit mijn lood te slaan.”

“Ik ga naar de rechtbank”

Vanhaezebrouck reageerde daarop in Extra Time, in alle staten. Vlak voor de opnames had de persverantwoordelijke van AA Gent hem het interview gesignaleerd: “Ik ben zelf uit mijn lood geslagen en je moet van ver komen om dat bij mij te doen.”

“Schandalig! Ik heb geen woord tegen hem gezegd”, stelde Hein, die eraan toevoegde dat hij niet eens weet in welke taal hij tegen Vazquez moet spreken. En de AA Gent coach kondigt actie aan: “Ik verwacht minstens een verontschuldiging van Club Brugge en als ik die niet krijg, ga ik naar de rechtbank.” Straffe taal dus, maar Vanhaezebrouck zegt ook waarom: zijn voorzitter, Ivan De Witte, en de voorzitter van Club, Bart Verhaeghe, komen goed overeen. Een rel tussen beide clubs is dus niet gewenst.

En dus duidt Vanhaezebrouck het op zijn manier: “Ik ben ook bijna 100 procent zeker dat dit niet van Vazquez zelf komt. Iemand op de site van Club Brugge heeft zich hiermee geamuseerd. Ze willen Club weer in de slachtofferrol duwen.”

Meer
Lees meer...