Oh ja, de zomervakantie is begonnen! Komende weken hoeven we hier niet veel mooi weer te verwachten

Oh ja, de zomervakantie is begonnen! Komende weken hoeven we hier niet veel mooi weer te verwachten

Je zou het niet zeggen als je naar buiten kijkt, maar het is wel degelijk 1 juli, het begin van de zomervakantie. Het weer ziet er echter eerder uit alsof de herfst begonnen is. En helaas is er nog geen beterschap in zicht tot en met half juli. Voorlopig lijken de voorspellingen op lange termijn van een Frans weerbureau uit te komen en krijgen we een snertzomer.

Iedere dag regen, en die trend zetten we ook vandaag verder. Het wordt zwaarbewolkt met regen of buien bij temperaturen die rond 20 graden blijven hangen. Ook morgen blijft het vrij fris en moeten we de buien erbij nemen. Zondag blijft het dan grotendeels droog, al zal het andermaal met zo’n 19 graden veel te fris zijn. En tegen de avond kan het ook weer regenen.

Ook maandag kan het nog regenen, maar daarna krijgen we twee relatief droge dagen. Het kwik blijft de hele tijd rond 21 graden uitkomen. Vanaf donderdag zou de kans op regen weer groter worden. Op lange termijn ziet het KMI nog steeds zeelucht naar ons land gevoerd worden, waardoor het relatief koel blijft en het regelmatig kan regenen. Op die manier zullen we de eerste twee weken van de zomervakantie alvast geen zomerweer moeten verwachten.

(Bron: KMI)

Gesponsorde artikelen