Oktober en november worden ongelofelijk: kwamen er ooit zoveel topgames uit?

Oktober en november worden ongelofelijk: kwamen er ooit zoveel topgames uit?

Gamers mogen uitkijken naar twee fantastische maanden. In oktober en november verwachten we geweldige dingen van deze nieuwe games voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Forza Horizon 4

Xbox One, PC, 2 oktober

2017 was een topjaar voor racefans, maar 2018 moet niet onderdoen. Zelfs voor wie niet van racing games houdt, is de Forza Horizon-reeks iets om misschien toch eens te proberen. Voor wie dat wel doet: there is a new king in town. Forza Horizon 4 gaat dezelfde leuke, open-world, fotorealistische ervaring bieden die je van makers Playground Games ondertussen gewend bent. Alleen weer wat beter en met een pak nieuwigheden.

’t Speelt zich deze keer af in het Verenigd Koninkrijk, dat er in een videogame alvast nog nooit zo goed uitzag als in Forza. Deze keer ligt er ook een sterke nadruk op het wisselen van de seizoenen. IJzel in de winter, herfstbladeren in de herfst, lichte motregen in de lente, et cetera.

Mega Man 11

PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, 2 oktober

Een beetje een acquired taste ondertussen wellicht voor hardcore gamers en nostalgici, maar de grote comeback van Mega Man is wel degelijk één van de games waar wij het hardst naar uitkijken. Sinds Capcom in 1987 de eerste Mega Man uitbracht voor de Nintendo NES (die deze zomer opnieuw in de winkelrekken lag) zijn er meer dan 50 Mega Man-games gemaakt waarvan er meer dan 30 miljoen werden verkocht. De Blue Bomber is dus video game legacy. Mega Man 11 komt acht jaar na de voorganger en het ziet ernaar uit dat het één van de beste Mega Man-titels uit de reeks wordt.

Assassin’s Creed Odyssey

PlayStation 4, Xbox One, PC, 5 oktober

Assassin’s Creed Odyssey neemt de serie (na met Origins eerst langs Egypte gepasseerd te zijn) naar het oude Griekenland rond 431 voor Christus. Welke protagonist je ook kiest – Cassandra of Alexios – het verhaal dat je speelt, zet je op zoek naar verlossing nadat je als kind uit Sparta bent verdreven. Er is deze keer meer aandacht voor RPG-elementen, dialoogopties tijdens tussenfilmpjes, ruime vechtmogelijkheden om uit te kiezen en meerdere eindes op basis van je keuzes. Zee-exploratie en oorlogsvoering maken ook een comeback en je kan nu deelnemen aan enorme 150-tegen-150-gevechten in Conquest-schermutselingen.

Super Mario Party

Nintendo Switch, 5 oktober

Hoewel de Mario Party 10 niet meteen in de smaak viel, blijft een nieuwe Mario-game altijd de moeite om te volgen. Super Mario Party komt naar de Nintendo Switch met aan boord de classics uit de reeks en 80 nieuwe minigames. Een handige nieuwe gimmick deze keer is de mogelijkheid om twee Nintendo Switch-schermen in bepaalde minigames te linken om zo een ​​uitgebreid level dat je zelf ontwerpt te maken.

Call of Duty: Black Ops 4

PlayStation 4, Xbox One, PC, 12 oktober

15 jaar na de allereerste Call of Duty zijn er meer dan 300 miljoen games in die reeks wereldwijd verkocht. Maar, laten we een kat een kat noemen, de jongste jaren waren er andere en betere shooters. Call of Duty: Black Ops 4 is gemaakt door de gasten van Treyarch en speelt zich af in de nabije toekomst, met intense shootouts maar, oef, zonder jetpack-sprongen en wallrunning (want sinds de vorige installment keerde de CoD-reeks weer terug naar z’n roots).

Een enorme verandering is het totaal ontbreken van een verhaalcampagne voor één speler; in plaats daarvan zal Black Ops 4 een Battle Royale-modus (zoals in Fornite dus) hebben met de naam Blackout. Multiplayer brengt de unieke karakters en vaardigheden van Black Op 3’s Specialists terug, met een mix van oude en nieuwe soldaten, terwijl de modus Zombies drie tijdreizende avonturen omvat (nu met AI-gecontroleerde bots als je solo wilt spelen).

Bottomline is dat, op basis van wat we ervan hebben gezien, dit echt nog eens een heel goeie Call of Duty gaat worden, de beste sinds Black Ops 2, en dat is al van – jezes – 2012 geleden!

Starlink: Battle for Atlas

Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, 16 oktober

Fans van Starfox, attentie! Ubisoft komt met het pittige Starlink: Battle for Atlas, een third person space shooter die belooft heel aardig te worden. Voor de Nintendo Switch-versie is er zelfs een deal met Nintendo waardoor je effectief als Fox kan spelen. Het ziet er in elk geval al geweldig uit en er is een split screen co-op.

Soul Calibur 6

PlayStation 4, Xbox One, PC, 19 oktober

Een beetje verwarrend, maar Soul Calibur 6 is de zevende game in de reeks, die startte in 1995 als Soul Blade op de originele PlayStation. Qua vechtspellen is Soul Calibur altijd top geweest – en deze versie, de eerste voor PS4 en Xbox One – stelt zeker niet teleur. Voor fans van het genre is dit wellicht beste sinds Tekken 7 (lees hier onze review van dat game).

Red Dead Redemption 2

PlayStation 4, Xbox One, 26 oktober

Red Dead Redemption 2 is het vervolg van de westerngame uit 2010. Het speelt zich nochtans af voor de gebeurtenissen in het originele spel. Je bent Arthur Morgan, een lid van de Dutch Van der Linde-bende. Na een mislukte overval worden Morgan en zijn bende gedwongen om op de vlucht te gaan terwijl ze worden achtervolgd door zowel lawmen als premiejagers.

Studio Rockstar is meesterlijk in het maken van open world-games en ze zijn natuurlijk de mannen achter GTA. Wat onwaarschijnlijk hoge verwachtingen schept, maar volgens een van de developers wordt de nieuwe Red Dead Redemption een open world-game “zoals we die nog nooit hebben meegemaakt“. Dit wordt dus ongetwijfeld een van de meest besproken games van het jaar, en van wat we er van hebben gezien ook één van de beste, zo niet gewoonweg het beste spel van 2018.

Hitman 2

PlayStation 4, Xbox One, PC, 13 november

Je hebt gewoon niet geleefd totdat je een bewaker met een kokosnoot hebt uitgeschakeld terwijl je een flamingo-mascottekostuum draagt. Dit is de zevende Hitman-game alweer, de reeks met expert huurmoordenaar Agent 47. Net als de uitstekende Hitman-reboot uit 2016 (lees hier waarom dat een schot in de roos was), zal Hitman 2 Agent 47 volgen door zes enorme levels terwijl hij de omgeving en de mensen om hem heen gebruikt om zijn doelen te bereiken zonder gezien te worden. De essentie van het spel is hetzelfde, maar met een pak nieuwe tools en functies beschikbaar voor Agent 47.

Fallout 76

PlayStation 4, Xbox One, PC, 14 november

Hoewel Fallout 76 zich afspeelt in dezelfde ’50s-achtige, post-apocalyptische setting waar de serie bekend om staat, is dit geen nieuw verhaal voor één speler. In plaats daarvan is Fallout 76 een overlevingsspel in een gedeelde wereld dat zich afspeelt in de bestraalde uitgestrektheid van West Virginia, 25 jaar na het einde van de Grote Oorlog.

Je hoeft niet per se met anderen te spelen, maar ze zullen er zijn, middelen verzamelen, gemuteerde beesten doden, hun eigen kampementen bouwen en mogelijk zelfs kernwapens lanceren van silo’s die overal op de kaart te vinden zijn.

Fallout 76, dat een van de grote aankondigingen was van Ubisoft op de afgelopen E3-conferentie (lees hier meer over de anderen), is naar verluidt vier keer groter dan de map van Fallout 4 (dat enorm lovende reviews kreeg), en het zal fascinerend zijn om te zien of een enorm online multiplayer-overlevingsspel er gaat in slagen de fameuze, eenzame, unieke Fallout-sfeer te behouden.

Pokémon: Let’s Go

Nintendo Switch, 16 november

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go Eevee! zijn 3D-remakes van de originele Pokemon Red en Pokemon Blue-games en lijken de beste elementen van Pokemon Go en de klassieke Pokemon-serie samen te brengen. Alle 151 originele Pokémon zitten in het spel, evenals hun Mega Evolved- en Alolan-vormen van de latere games. Voor fans van Pokémon – en wie is dat niet? – lijkt het een onmisbare release.

Battlefield V

PlayStation 4, Xbox One, PC, 20 november

Als er een thema is voor mainstream, big-budget videogames van het najaar 2018, is dat “jezelf opnieuw uitvinden bij wijze van terugkeer naar je origineel”. Battlefield V is misschien wel het beste voorbeeld hiervan: het incorporeert de radicale veranderingen van zijn voorganger, Battlefield 1 (genoemd naar de Eerste Wereldoorlog) in een game die de serie voor het eerst in bijna een decennium terugbrengt naar haar roots.

Die roots zijn de Tweede Wereldoorlog. Battlefield V is een game met een enorme reikwijdte en ambitie. Er is de solo-campagne die probeert om weinig bekende conflicten en de mensen die in hen vochten te belichten via “War Stories“. Er is de uitgebreide meta-game “Tides of War” voor online matches. En, net als Call of Duty, zal Battlefield V een Battle Royale hebben: “Firestorm“, een mode die 64 spelers opsluit op een uitgestrekte map die steeds meer in vlammen opgaat terwijl 16 squadrons vechten om de laatste te zijn die overeind blijft.

Battlefield V maakte door internationale druk ook komaf met loot boxes. Je zal enkel nog tegen betaling je uiterlijk kunnen pimpen. Zoek dus niet naar de premium pass of season pass zoals je die in Battlefield 1 wel nog kon vinden.

Darksiders 3

PlayStation 4, Xbox One, PC, 27 november

Darksiders is duidelijk succesvol genoeg geweest om twee sequels te krijgen, maar gelet op hoe weinig erover gepraat wordt, moet de actieplatformserie een van de meest ondergewaardeerde van de jongste tien jaar zijn. Darksiders 3 volgt opnieuw een nieuwe Ruiter van de Apocalyps (Fury) terwijl ze probeert de Zeven Hoofdzonden te verslaan en te vernietigen.

Darksiders 3 is The Legend of Zelda (maar veel donkerder en veel gewelddadiger) met een vleugje Devil May Cry (de combat).

Gesponsorde artikelen