Oktober wordt een geweldige filmmaand: 5 films die je zeker moet zien

Oktober wordt een geweldige filmmaand: 5 films die je zeker moet zien

De zomer is voorbij, en we zullen het geweten hebben. Niet alleen is het buiten vreselijk druilerig, er zijn eindelijk weer topfilms te zien in onze bioscopen. Binnen twee weken zit de helft van Vlaanderen (terecht) in de cinema voor The Loft, maar ook de rest van de maand zijn er echt toffe dingen te zien. Wij selecteerden er vijf.

1. Dracula Untold (01/10 – 7,6/10 op IMDb)

Dracula Untold vertelt het verhaal van de meest legendarische vampier ooit. Luke Evans (The Hobbit) speelt een prins die zijn ziel verkoopt om zijn vrouw en zoon te redden. Zo benieuwd naar het regiedebuut van Gary Shore!

2. Gone Girl (08/10 – 9,1/10 op IMDb)

Redelijk snel nadat Nick Dunne (Ben Affleck) bekendmaakt dat zijn beeldschone vrouw Amy (Rosamund Pike) vermist is, wordt hij zelf verdacht van haar verdwijning. De tiende film van David Fincher (bekend van Se7enFight Club en The Social Network) lijkt énorm veelbelovend.

3. The Loft (15/10 – 7,2/10 op IMDb)

Vijf vrienden die een loft gebruiken voor hun buitenechtelijke escapades, het verhaal is bekend. De Amerikaanse remake van de film uit 2008 heeft wat op zich laten wachten (understatement), maar wordt gigantisch straf. Een must-see, neem het van ons aan!

4. The Maze Runner (15/10 – 7,6/10 op IMDb)

Wakker worden in een constant veranderend doolhof waarin tientallen andere jongens een werkende samenleving proberen maken, het is voor ons een ware nachtmerrie. Het concept doet een beetje denken aan The Hunger Games, maar blijkt nóg veel fascinerender dan die trilogie was.

5. Fury (22/10 – 7,9/10 op IMDb)

Brad Pitt en Shia LaBeouf zijn maar enkele topacteurs die opduiken in Fury, een rauwe WOII-film die zich afspeelt in april 1945. Sergant Wardaddy (Pitt) moet achter vijandelijke linies een missie volbrengen en vecht zich volledig omsingeld een weg naar het hart van nazi-Duitsland.

Gesponsorde artikelen