O’Leary capituleert (een beetje), staking piloten Ryanair in kerstperiode lijkt van de baan

O’Leary capituleert (een beetje), staking piloten Ryanair in kerstperiode lijkt van de baan

Ryanair-topman Michael O’Leary heeft laten weten dat hij toch bereid is om pilotenvakbonden te erkennen. Daarmee zijn de aangekondigde stakingen van de volgende week wellicht van de baan, want het negeren van de bonden was de belangrijkste reden voor piloten om het werk te gaan neerleggen.

De eerste staking in een reeks zou vanmiddag beginnen in Italië. Daardoor zouden reizigers in heel Europa getroffen worden. De staking is nog wel niet officieel afgelast door de piloten.

Op de website van Ryanair staat dat de maatschappij de vakbonden in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal heeft uitgenodigd voor gesprekken.

“Zeer goed betaalde piloten”

Met de belofte om vakbonden te erkennen, wil Ryanair voorkomen dat net voor Kerstmis veel reizigers de dupe worden van het interne conflict. O’Leary zegt dat hij begin volgend jaar met de piloten aan tafel wil gaan zitten.

“Wij bieden onze klanten verontschuldigingen aan voor onrust die door deze dreigende actie, tijdens de week voor Kerst, door een klein aantal zeer goed betaalde piloten veroorzaakt kan worden”, staat er in een niet meteen diplomatische boodschap.

Gesponsorde artikelen