Oli-dom? Deschacht geeft toe dat hij broer informatie gaf over reserves Anderlecht, zodat hij kon gokken

Oli-dom? Deschacht geeft toe dat hij broer informatie gaf over reserves Anderlecht, zodat hij kon gokken

Olivier Deschacht heeft gereageerd op geruchten dat hij op wedstrijden van Anderlecht zou hebben gegokt. Aan de telefoon met VTM Nieuws verklaarde hij dat hij niet zelf gegokt heeft, maar dat zijn broer z’n account gebruikte. Op zich is dat al niet slim, maar daar komt nog bij dat zijn broer hem regelmatig belde en informatie kreeg over de reserveploeg.

Zelfzeker sprak Olivier Deschacht met een reporter van VTM Nieuws, want hij zou naar eigen zeggen recht in zijn schoenen staan. Hij wil ook meewerken aan het onderzoek. Volgens hem is het zijn broer Xavier die af en toe op wedstrijden gokt en daarvoor zijn account mag gebruiken. Als het gerecht dat al gelooft, is er nog een tweede probleem. Deschacht geeft toe dat zijn broer hem af en toe belde om informatie te krijgen over de reserveploeg van Anderlecht.

Olivier gaf hem die informatie, zoals welke spelers er zouden worden opgesteld. Als het gerecht dus al meegaat in de theorie dat Olivier Deschacht niet zelf heeft gegokt, is het nog maar de vraag of ze het doorgeven van cruciale informatie door de vingers zullen zien. Er zou met de bewuste wedstrijden zo’n 20.000 euro verdiend zijn.

Anderlecht wou voorlopig nog niet reageren, maar het valt op dat Deschacht niet in de selectie voor de volgende wedstrijd tegen Westerlo zit. Eerder had de advocaat van Deschacht zijn cliënt aangeraden om niet openbaar te reageren.

Gesponsorde artikelen