Om komt naar Botanique & Best Kept Secret

Om

Best Kept Secret pakte eind 2019 nog uit met de boeking van The National en Massive Attack. Nu kondigen de organisatoren aan dat de populaire experimentele rockgroep Om naar de Beekse Bergen komt. De band speelt op 12 juni bij onze noorderburen. Ook staat Om op 8 juni in de Botanique in Brussel.

Midden jaren ’90 ging Sleep uit elkaar, maar sinds 2009 is de legendarische stoner/doom metalgroep weer actief. In tussentijd richtte zanger-bassist Al Cisneros echter Om op. De band – die dit jaar dus op Best Kept Secret staat – speelt spirituele, experimentele rock zonder loeihard gitaargedreun.

Religieuze ervaring

Zowel de band als het publiek verkeert in een soort trance bij een Om-concert. Cisneros zingt over religieuze onderwerpen met verwijzingen naar het christendom en het hindoe├»sme.┬áNaarmate de discografie van Om dikker werd, schakelde de band over van strakke drum & bass-rock naar een experimenteel geluid met cello’s en inheemse instrumenten.

Eentje voor wie graag eens iets anders heeft. Songs die je zeker moet checken: State of Non-Return, Gethsemane, Haqq al-Yaqin, At Giza, Bhima’s Theme, Flight of the Eagle en Pilgrimage.

Ook Metronomy, Fontaines D.C., Black Midi en Belle & Sebastian komen naar Best Kept Secret 2020.

Gesponsorde artikelen