Onafhankelijke Jinnih Beels van lijst ‘Samen’ kiest voor … sp.a

Onafhankelijke Jinnih Beels van lijst ‘Samen’ kiest voor … sp.a

Jinnih Beels, de onafhankelijke nummer twee van ‘Samen’, kiest voor sp.a. Na het breken van het kartel moest de onafhankelijke politica kiezen voor een van haar twee voormalige kartelpartners. Ze maakte haar keuze bekend in een persconferentie in Antwerpen. 

Nu er een einde gekomen is aan het Antwerpse kartel ‘Samen‘, kiest Jinnih Beels, de onafhankelijke nummer twee van het kartel voor sp.a. Na de breuk van ‘Samen’ nam Beels de tijd om “even alles op een rijtje te zetten”. Na één dag nadenken maakte ze vandaag haar keuze bekend op een persconferentie in Antwerpen.

“Geen verrassing”

Volgens de partijwoordvoerder van Groen is haar keuze voor sp.a geen verrassing. De voormalige politiecommissaris werd namelijk door Tom Meeuws overtuigd om in de politiek te stappen. “We wensen haar alle succes toe”, laat de woordvoerder wel weten aan Het Nieuwsblad.

Welke plaats Beels op de sp.a-lijst zal krijgen is nog niet geweten, maar de kans is groot dat ze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de lijst van de partij zal trekken.

Groen en sp.a zullen in Antwerpen dan toch als afzonderlijke lijsten naar de kiezer trekken. Nadat Tom Meeuws (sp.a) meermaals in opspraak kwam, besloot Groen de stekker uit het kartel te trekken.

Gesponsorde artikelen