Left Right
scrollTop top

Ondanks staking en 550 geschrapte vluchten steeg aantal passagiers Ryanair met 9%


Ondanks staking en 550 geschrapte vluchten steeg aantal passagiers Ryanair met 9%

Wie dacht dat de sociale malaise bij Ryanair en de daardoor 550 geschrapte vluchten in augustus de luchtvaartmaatschappij pijn gingen doen, komt alvast op korte termijn bedrogen uit. Ryanair vervoerde 9% meer passagiers. 

Ryanair moest meer dan 550 vluchten schrappen als gevolg van stakingen van luchtverkeersleidingen en één grote pilotenstaking in augustus.

Maar desondanks is het aantal passagiers dat het vervoerde in augustus gestegen naar 13,3 miljoen blijkt uit de laatste cijfers van Ryanair. De in juli goedgekeurde overname van het Oostenrijkse Laudamotion voegen daar nog eens een half miljoen passagiers aan toe.

Piloten in Zweden, Nederland, België en Duitsland legden het werk neer. Daarnaast vonden er diverse stakingen plaats onder de luchtverkeersleiding. In totaal werden de vluchten van meer dan 100.000 passagiers geschrapt.

Wizzair: plus 20%

Vorig jaar in augustus moesten “maar” 27 vluchten worden geschrapt.

Wizzair, een andere lowcost die vooral naar Oost-Europese bestemmingen vliegt, deed het nog een stuk beter: daar steeg het aantal passagiers in augustus met 20% ten opzichte van vorig jaar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810