Left Right
scrollTop top

Onder andere Bono, Mick Jagger en Lenny Kravitz werken mee aan een volgend jaar te verschijnen documentaire over Prince


Onder andere Bono, Mick Jagger en Lenny Kravitz werken mee aan een volgend jaar te verschijnen documentaire over Prince

Het jaar 2016 zal de geschiedenis ingaan als “the year the music died…again”, want met het heengaan van achtereenvolgens David Bowie, Prince en Leonard Cohen heeft het ons berooft van een aantal grote iconen. Iconen hebben één voordeel: ze worden niet snel vergeten en dus komt er nog heel veel Prince aan in de toekomst.

Zo staat nu al op het programma: een drie dagen durend herdenkingsprogramma in de Paisley Park-studio ter ere van Prince waar zijn oude backing bands The Revolution en The Time zullen optreden. Er zullen ook leden bij zijn van The New Power Generation en van de meest recente backing band 3RDEYEGIRL. Er is net een verzamelaar verschenen en begin volgend jaar verschijnt een deluxe editie van het album Purple Rain met nooit eerder uitgebracht materiaal.

R U Listening?

Allemaal leuk, maar het grote pronkstuk moet R U Listening? worden, een nieuwe documentaire over het leven van Prince die volgend jaar zal verschijnen. De documentaire bevat interviews met familie en vrienden uit de inner circle van Prince, maar ook interviews met andere artiesten die vertellen over hoe het was om met Prince te werken.

Mick Jagger, Lenny Kravitz en Bono zijn de meest klinkende namen van artiesten die voor de camera hun verhalen zullen delen, maar daarnaast doen ook Sheila E. mee (de ontdekking van Prince die halverwege jaren 80 hits scoorde met A Love Bizarre en The Glamorous Life) en Billy Idol (die van Eyes Without A Face).

Waar en wanneer de documentaire precies te zien zal zijn is voorlopig nog niet bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308