Ondernemer Christian Leysen is wit konijn bij Open Vld in Antwerpen

Ondernemer Christian Leysen is wit konijn bij Open Vld in Antwerpen

Open Vld heeft dan uiteindelijk toch z’n Antwerpse lijsttrekker voor de Kamer bekendgemaakt. Met ondernemer Christian Leysen tovert voorzitter Gwendolyn Rutten een wit konijn uit haar hoed. Hij zal daar dus het gat opvullen dat Philippe De Backer, die uit de politiek stapt, nalaat.

De Antwerpse lijsttrekker voor de Kamer was de enige die nog ontbrak in het lijstje van de liberalen. Die aanduiding had dan ook heel wat voeten in de aarde. In eerste instantie wou Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten daar absoluut een vrouw hebben, om zo de genderpariteit tussen de lijsttrekker te behouden. Maar dat bleek moeilijker dan verwacht. VTM-weervrouw Jill Peeters was daarbij een piste, maar die haakte finaal dan toch af.

Daarop schoof Rutten de gedoodverfde, maar dus wel mannelijke, kandidaat Philippe De Backer als lijsttrekker naar voor. Tegen alle verwachtingen in kondigde die echter met tranen in de ogen z’n vertrek uit de politiek aan en dus moest Rutten opnieuw op zoek naar een nieuwe Antwerpse lijsttrekker. De naam van Dirk Van Mechelen circuleerde, maar Rutten tovert met Christian Leysen een opvallend wit konijn uit haar hoed.

Christian Leysen

Christian Leysen is dan wel geen nieuweling in de politiek, hij maakte toch vooral naam als ondernemer. Hij stond jarenlang aan het hoofd van Ahlers, een logistiek dienstverleningsbedrijf, en was tot 2016 nog de voorzitter van de Antwerp Management School. Maar Leysen engageerde zich dus ook politiek. In 2000 werd hij als lid van Open Vld verkozen voor de Antwerpse gemeenteraad, die hij in 2003 wel alweer verliet. Sinds 2015 zetelt hij in de raad van bestuur van de VRT als vertegenwoordiger voor Open Vld.

“Christian Leysen is een rasechte Antwerpenaar, ondernemer en een geëngageerd burger. Ik ben heel blij dat hij van de bedrijfswereld naar de politiek komt”, laat Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten weten. “Met Christian kan de Antwerpenaar vandaag kiezen voor een leider en ondernemer die bewezen heeft dat we de eco opnieuw in de economie kunnen steken.”

“We staan als land voor een aantal grote uitdagingen, niet in het minst de omslag naar een duurzame economie. En die zal alleen lukken wanneer overheid, bedrijven en burgers de handen in elkaar slaan”, stelt de kersverse lijsttrekker.

Nu zal Leysen dus de Antwerpse Kamerlijst gaan trekken. Mechels burgemeester Bart Somers is de liberale lijsttrekker voor het Vlaams parlement.

Gesponsorde artikelen