Left Right
scrollTop top

Onderwijs-minister Crevits en Crisiscentrum roepen op: hou alle leerlingen binnen


Onderwijs-minister Crevits en Crisiscentrum roepen op: hou alle leerlingen binnen

Het dreigingsniveau is in het hele land ondertussen op 4, het hoogste niveau, gezet en het hele land zit in lockdown. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) roept op om leerlingen binnen te houden en waakzaam te zijn. Ook het Crisiscentrum vraagt scholen om extra waakzaamheidsmaatregelen te nemen. 

“Wees waakzaam”, roept Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op. Ook het Crisiscentrum vraagt om alle leerlingen in Brussel en Vlaanderen op het schoolterrein te houden en eventuele schooluitstappen voorlopig te schrappen.

In een persbericht vragen ze scholen ook om discreet extra waakzaamheidsmaatregelen te nemen. “Observeer indien nodig in- en uitgang van de school en wees alert voor personen die niet thuishoren op school. Sluit de schoolpoort ook af zodra de schooldag is gestart en zorg dat niet iedereen zomaar kan binnenlopen.”

Als er scholen zijn met vragen, kunnen ze terecht bij hun aanspreekpunt bij de politie. Iedere politiezone heeft zo’n aanspreekpunt. Als je niet weet wie je aanspreekpunt is, neem je best contact op met de lokale politie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…