One Love Manchester: stad staat weer recht na emotionele retour van Ariana Grande

One Love Manchester: stad staat weer recht na emotionele retour van Ariana Grande

Twee weken na de zelfmoordaanslag op het concert van Ariana Grande, is de Amerikaanse terug in Manchester. One Love Manchester was een triomf van liefde en veerkracht: Grande stond er op het podium met een hele resem artiesten, van Miley Cyrus tot Katy Perry en Pharrel Williams. 

Groot-Brittannië beleefde de laatste maanden al drie aanslagen en twee dagen na de aanslag in Londen is het verdriet als een gapende wonde. Maar in Manchester rapen de inwoners van de stad de stukken weer bij elkaar, geholpen door Ariana Grande. Zij verzamelde duizenden mensen om hommage te plegen aan de dodelijke slachtoffers van de zelfmoordaanslag tijdens haar concert van 22 mei in de Manchester Arena. Ze kreeg daarbij hulp van een hele resem sterren.

‘One Love Manchester’ heette het event, meteen ook de eerste keer dat Grande opnieuw op het podium stond na de traumatische gebeurtenissen. En de liefde spoelde dan ook over Manchester, een emotiestorm van liefde, veerkracht en solidariteit.

Zó veel sterren

Een tiental sterren tekenden ook present voor het concert. De opbrengst van het geheel gaat overigens integraal naar de families van de slachtoffers, alsof je nog extra redenen nodig had om naar het impromptu festival te gaan. Want daar leek het wel op: Robbie Williams, Niall Horan (One Direction) en nog een pak A-listers lieten letterlijk hun stem horen. Miley Cyrus en Pharrel Williams werkten samen aan de ode aan geluk ‘Happy’, helemaal perfect in deze context.

Ook wereldgroep Coldplay was aanwezig, Katy Perry kwam een emotionele versie van ‘Part of Me’ ten berde brengen en Justin Bieber, de Black Eyed Peas, Usher en Take That stonden op de affiche. Het concert werd ook live uitgezonden op tv, ook bij ons zond één live uit. Wie nog geen kans had om een stukje mee te pikken, kan het geheel integraal bekijken. Overigens staat de opbrengst intussen op ruim acht miljoen pond, zo’n negen miljoen euro.

Gesponsorde artikelen