OnePlus bevestigt veelbelovende specs van OnePlus 6, maar wanneer komt het toestel uit?

OnePlus bevestigt veelbelovende specs van OnePlus 6, maar wanneer komt het toestel uit?

Met de OnePlus 6 belooft de Chinese smartphoneproducent opnieuw een toptoestel af te leveren. In een blogpost maakt CEO Pete Lau bekend welke specificaties de smartphone zal hebben en die bevestigen alle goede geruchten. Wanneer de OnePlus 6 te koop zal zijn, is nog niet bekend, al zou dat niet zo heel lang meer duren. Ook naar de prijs is het voorlopig raden.

OnePlus bestaat nog maar een goede vier .jaar maar heeft al heel wat trouwe fans. Die kijken dan ook al enige tijd vol spanning uit naar de lancering van de OnePlus 6 en dat geduld lijkt beloond te worden.

Er circuleren al enige tijd heel wat geruchten over de nieuwe flagship van het Chinese merk maar nu zijn de specs officieel. CEO Pete Lau heeft in een blogpost uitleg gegeven over wat we mogen verwachten van de OnePlus 6 en dat is heel wat.

“Zorgeloos en snel je smartphone gebruiken”

“We willen dat gebruikers zorgeloos hun smartphone kunnen gebruiken. Dat proberen we hen te geven door een snelle en soepele gebruikservaring”, schrijft hij.

Het bedrijft streeft er naar eigen zeggen naar om een smartphone te maken die in alle omstandigheden een hele dag door snel blijft werken, zonder vast te lopen of te freezen.

Indrukwekkende hardware, niet vertraagd door de software

Daarvoor kiest het voor indrukwekkende specs: een Snapdragon 845 processor met 8GB of RAM en 256GB geheugen in het topmodel. Er zou ook een model komen met iets lagere specs. Maar waar de OnePlus 6 zich echt kan onderscheiden van de rest is door wat het doet met die hardware.

Veel grote merken brengen hun flagships op de markt met hun eigen, vaak tragere versie van Android vol zogenaamde bloatware. De enige uitzondering op dat vlak is momenteel de Google Pixel. Het ziet er dan ook naar uit dat qua snelheid de OnePlus 6 zich zal kunnen meten met de veel bekroonde Google Pixel 2. In recent gelekte tests klopte hij al de Phone X en Samsung Galaxy S9.

Snelle lancering, maar aan welke prijs?

De vorige grote lanceringen van OnePlus waren meestal in juni, maar doordat het bedrijf dit jaar de campagne sneller lijkt ingezet te hebben, verwachten velen het toestel ook al vroeger. Op een officiële lanceringsdatum is het wel nog wachten.

Ook naar de prijs het voorlopig gokken, al bevestigen de meeste Aziatische bronnen dat de OnePlus 6 opnieuw een stuk goedkoper zal zijn dan zijn grote concurrenten.

Gesponsorde artikelen