OnePlus toont conceptsmartphone met achterkant die van kleur kan veranderen

Smartphonebouwer OnePlus heeft een concepttelefoon voorgesteld. Het gaat om een aangepaste versie van de OnePlus 8T die een achterkant heeft die van kleur verandert en die handgebaren herkent.

In het nieuws: OnePlus heeft zojuist een video gedeeld van de OnePlus 8T Concept. Het gaat om een smartphone die niet in die vorm op de markt zal komen, maar waarmee het bedrijf technologie wil teasen die later mogelijk wel terug te vinden zal zijn in hun toestellen.

Specificaties: Qua specificaties is de OnePlus 8T Concept zeer gelijk aan de gewone OnePlus 8T, die twee maanden geleden op de markt kwam.

Achterkant die van kleur verandert: De grote nieuwigheid bij deze smartphone is de innovatieve achterkant die van kleur kan veranderen.

  • De kleurverandering is mogelijk door een film die metaaloxide bevat en onder de glazen achterkant van de OnePlus 8T Concept zit. Als daar verschillende voltages doorgejaagd worden, krijgt die film telkens een andere kleur.
  • De eerste functie van die verschillende kleuren is om meldingen van de telefoon te laten zien. Zo kan je een kleur instellen als iemand je belt, je een bericht krijgt of een andere notificatie. Daarmee is het een uitvergrote versie van het meldingslichtje op je toestel.

Radarmodule: Daarnaast heeft de OnePlus 8T Concept ook een radarmodule die is ingebouwd in de camerabobbel aan de achterkant van de telefoon.

  • Die module gebruikt mmWave-technologie om elektromagnetische golven uit te zenden, te laten weerkaatsen op de omgeving en opnieuw te ontvangen. Op die manier kan de telefoon “objecten waarnemen, afbeelden, lokaliseren en volgen”.
  • Deze bewegingstracker kan voor heel wat verschillende zaken gebruikt worden.
    • Zo is het mogelijk om met een handgebaar een telefoongesprek af te wijzen als je niet wil opnemen. Dit kan handig gecombineerd worden met de kleurverandering die toont dat je een oproep hebt.
    • Daarnaast kan de tracker ook ook je ademhaling waarnemen en registreren. Door middel van de kleuren op de achterkant kan hij vervolgens helpen om ademhalingsoefeningen te doen door telkens te veranderen van kleur als je moet in- of uitademen.
Meer
Lees meer...