Ongelooflijk: binnenkort stuur je een postpakketje naar de maan (maar het gaat wel wat kosten)

Ongelooflijk: binnenkort stuur je een postpakketje naar de maan (maar het gaat wel wat kosten)

Nee, ’t is geen droom: vanaf 2019 kan je je persoonlijke spullen richting maan sturen. Het bedrijfje Astrobotic heeft namelijk een ‘Moonbox’ op punt gesteld, waarmee je pakjes op de natuurlijke satelliet van de aarde kan droppen. Enig klein probleem: een kilo kost ongeveer een miljoen euro. Géén vervanging voor je vuilzakken dus.

De verovering van de maan wordt steeds meer realiteit: vanaf 2019 zou je persoonlijke objecten op de maan kunnen zetten. Astrobotic, een bedrijf die duidelijk een space-signatuur heeft, stelt die service voor. De CEO van Astrobotic, John Thornton, kwam met het idee in 2008.

Om dat te doen, moest het personeel van Astrobotic samenwerken met NASA. Volgens het laatste nieuws krijgt de Moonbox nu ook echt vorm, en die kreeg de mooie naam Peregrine mee. Ook DHL werkte trouwens mee, wat misschien logisch is.

Dat zou meteen ook de eerste module zijn die de ruimte wordt ingeschoten om op de maan iets af te zetten.

Hoe werkt het

Stel nu, je wil een pakje de ruimte inschieten, hoe gaat dat dan in z’n werk? Je kan, via Astrobotic, tot 35 kilo bagage naar de maan sturen. Je pakketje wordt met een speciale verpakking beschermd tegen de straling van de maan.

Da’s meer bagage dan je kan meenemen bij Ryanair, maar toch nog nét iets duurder: aan één miljoen euro per kilo is ’t niet bepaald voor watjes. Wie zich dat niet bij elkaar ziet sparen, er zijn verschillende formaten. Voor slechts vierhonderd euro kan je een pakketje van 12,7 op 3,175 millimeter meesturen. Niet bepaald gigantisch, maar misschien past een micro-USB er wel in, of een liefdesbrief?

Stuur je meteen een ring mee, dan kost je dat al direct wat meer: zo’n 22.000 euro voor een pakje van 2,5 op 5 centimeter. Blijft de vraag: waarom wil je je gerief op de maan zetten? “De maan is er voor altijd en we voelen er ons een stukje dichter bij als je weet dat er iets van jou daar staat, waar je naar kan kijken van op aarde”, zegt de chef van het bedrijf. Euh, ja.

Mijnbouw op de maan

Uiteraard stoppen de ambities van Astrobotic niet bij een DHL-voor-gevorderden. Het bedrijfje wil tegen 2024 de zuidpool van de maan gaan bekijken, om te checken of daar ook water aanwezig is, of bijvoorbeeld natuurlijke bronnen die hier op aarde steeds moeilijker te vinden zijn. “Hier op aarde is het ecosysteem zeer fragiel geworden, en we moeten dat beschermen”, aldus Thornton aan Mashable. “We staan nog niet op het punt om de aarde te verlaten, maar de ruimte en de Maan zijn de plekken waar we onze natuurlijke middelen zullen moeten halen.”

Wie interesse heeft, die kan Astrobotic hier vinden. Maar geef toe, het klinkt toch lichtjes ongelooflijk?

Gesponsorde artikelen