Ongelooflijk cool: bedrijf brengt zwevende boards op de markt

Het Amerikaanse bedrijf Hendo heeft een werkend prototype van een hoverboard ontwikkeld, en probeert dat toestel met de hulp van een crowdsourcingcampagne op de markt te brengen. Als je echt zo’n zwevend bord met elektromagneten in handen wil krijgen, zal je wel diep in de buidel moeten tasten.

Het Hoverboard van Hendo kan zweven dankzij elektromagneten. De vier zogenaamde Hover Engines creëren een magnetisch veld waardoor het bord enkele centimeter boven de grond kan zweven. En ja hoor, net zoals in Back to the Future is het hoverboard meer dan alleen cool om naar te kijken, je kan er ook een skatepark onveilig mee maken.

Als je zo’n werkend exemplaar in huis wil halen, dan zal je wel diep in je buidel moeten tasten. Op de Kickstarter-pagina moet je 10.000 euro neertellen voor één van de tien (voorlopig) beschikbare exemplaren. Die zullen wel pas in het volgende najaar geleverd worden. Genoeg geld hebben is dus niet voldoende, je moet ook nog de nodige portie geduld kunnen uitoefenen.

Het is gelukkig ook mogelijk om het project te ondersteunen met wat kleinere bedragen, en toch coole dingen terug te krijgen. Voor 349 dollar krijg je de Whitebox: één enkele Hover Engine waar je zelf mee kan experimenteren en dingen mee kan bouwen:

En de handige knutselaars onder ons zullen daar al snel prachtige creaties mee maken. Denk er maar eens over na: met een boot uit Lego spelen zal nooit meer hetzelfde zijn. In plaats van die constant met je handen te bewegen, doe je dat in de toekomst gewoon met een app, en de boot zweeft over de waterplaten van Lego.Het Hoverboard van Hendo werkt wel niet op een ondergrond van magnetische metalen. Koper bijvoorbeeld werkt wel, maar om zeker te zijn dat je geen ongelukken veroorzaakt op de huidige skateparken, wil Hendo ook Hoverparks bouwen. Dat zijn speciale parken op maat van de Hoverboards. Ook de bouw daarvan kan je steunen, in de vorm van een gegraveerde baksteen.
Meer
Lees meer...