Ongeveer helft van de Belgen zit iedere dag op Facebook en daarmee blijft die het grootst

Ongeveer helft van de Belgen zit iedere dag op Facebook en daarmee blijft die het grootst

Als je voor dat je dit artikel leest op Facebook zat, is dat vrij normaal. Bijna de helft van de Belgen zit namelijk iedere dag op het sociale netwerk. Daarmee blijft Facebook groeien en blijft het ook met voorsprong het grootste sociale medium in België.

Kijken naar foto’s van anderen, zelf iets posten, mensen uitnodigen voor een feestje of gewoon chatten via Messenger, … De zaken waarvoor mensen Facebook gebruiken zijn eindeloos en daarom wordt het ook zo vaak gebruikt. De Tijd mocht naar aanleiding van een blogpost van social media-specialist Bruno Peeters cijfers inzien van Facebook en zag dat maar liefst 6,2 miljoen Belgen maandelijks zijn Facebookprofiel bezoekt, 5 miljoen daarvan doet dat zelfs dagelijks.

Opvallend is dat dat cijfer nog gestegen is ten opzichte van vorig jaar want toen waren er maar 5,2 miljoen gebruikers, waarvan 4,7 miljoen dagelijks actief waren. Ook wereldwijd is er nog steeds een groei te zien. Daar kwamen 0,24 miljard gebruikers bij zodat er nu 1,78 miljard zijn.

Daarmee blijft Facebook met voorsprong het grootste sociale medium. Het zakelijke sociale netwerk LinkedIn is volgens Bruno Peeters in België het tweede grootste met 3 miljoen gebruikers, gevolgd door Twitter. Van Snapchat en Instagram zijn geen betrouwbare cijfers

Gesponsorde artikelen