Ongezien: volg het proces-Pistorius via Twitter

Ongezien: volg het proces-Pistorius via Twitter

Vandaag gaat het proces tegen de Zuid-Afrikaanse topsporter Oscar Pistorius van start. Hij staat terecht voor de moord op zijn toenmalige vriendin Reeva Steenkamp. De media-aandacht is enorm, en daar lijkt ook zijn eigen mediateam op in te spelen.

De eerste paralympische atleet die deelnam aan de normale Olympische Spelen, schoot zijn toenmalige vriendin, het model Reeva Steenkamp, neer op Valentijnsdag. Naar eigen zeggen dacht hij dat het om een inbreker ging, maar de eigenlijke details van wat er zich die avond heeft afgespeeld, blijven vaag. Pistorius zou vier maal door de badkamerdeur geschoten hebben, drie kogels raakten Steenkamp.

Harde waarheid

De verdediging heeft het volle vertrouwen in een goede afloop. Het PR-team van Pistorius heeft daarom nu een Twitter-account opgericht waar iedereen constant op de hoogte zal worden gehouden van het proces. Volgens het Zuid-Afrikaanse News 24 zitten mediamanager Anneliese Burgess en verschillende familieleden achter de account. Ze beloven telkens de harde waarheid te posten, net als informatie die duidelijker zal worden eens het proces begonnen is. Na één dag had de account al zo’n 21.000 volgers op Twitter.

De media-aandacht is werkelijk enorm. Verschillende tv-kanalen hadden zelfs een aanvraag ingediend om het volledige proces te mogen filmen en live uit te zenden.

Gesponsorde artikelen