Ongezouten uw mening geven werkt: Theo Francken (N-VA) is populairste politicus

Ongezouten uw mening geven werkt: Theo Francken (N-VA) is populairste politicus

Theo Francken (N-VA) was het afgelopen jaar niet uit de media weg te slaan. Met zijn ongezouten mening op Twitter en zijn hard standpunt in de visumrel rond een Syrisch gezin groeide hij in Vlaanderen uit tot de populairste politicus in een peiling van VTM. Daarmee stoot de minister van Asiel en Migratie zijn voorgangster Maggie De Block (Open VLD) van de troon.

Theo Francken is momenteel de rijzende ster in de Vlaamse politiek. De N-VA’er geeft zowel op Twitter als in de pers altijd zijn mening. Hij pakt graag uit met zijn hard en streng asielbeleid en dat wordt blijkbaar gewaardeerd. In de peiling van VTM komt hij naar voren als populairste politicus van Vlaanderen. Maggie De Block, zijn voorgangster op Asiel en Migratie, zakt naar de vijfde plaats. Ze was drie jaar lang de populairste politicus in Vlaanderen.

Francken reageert op de peiling tegenover VTM en noemt de eerste plaats een leuke schouderklop. “Ik probeer een streng maar rechtvaardig beleid te voeren en dat wordt gewaardeerd”, zegt hij.

Magnette in Wallonië

Met zijn eerste plaats steekt Francken ook zijn partijkopstuk Bart De Wever voorbij. Die staat nu op de tweede plaats. Premier Charles Michel (MR) volgt op de derde plaats.

Ook in Wallonië was Maggie De Block vorig jaar de populairste politicus. Daar moet ze dit jaar de eerste plaats laten aan Waals minister-president Paul Magnette (PS).

Gesponsorde artikelen