Left Right
scrollTop top

Online balletles geven? Niet als ’t van de kat afhangt!


Online ballet kat Amelia Love Clearheart Aurora
© Twitter/@TheLoveOpera

Door de coronacrisis blijft ondertussen bijna de hele wereld thuis. Iedereen is dus enorm afhankelijk van het internet, en da’s bij dansleraars niet anders. Deze balletlerares filmde haar les in haar living, en dat vond haar kat precies niet zo leuk. Maar wij wel!

“Blijf in uw kot” is ondertussen de regel in bijna de hele wereld. Ook in de Amerikaanse stad Seattle, waar balletlerares Amelia Love Clearheart woont en lesgeeft. Ze heeft dan maar beslist om haar lessen online te geven, vanuit haar living.

Aurora, de geadopteerde kat

Dat klinkt allemaal niet heel speciaal, want leraars van over de hele wereld geven les van achter hun computer. Wel, Amelia’s verhaal is een beetje anders, want de lerares ging viraal doordat haar kat zich met haar les ging bemoeien.

Al helemaal in ’t begin van het filmpje ontmoeten we Aurora, de kat die Amelia anderhalf jaar geleden adopteerde. Aurora kronkelt enthousiast tussen de benen van haar baasje, terwijl zij haar leerlingen probeert mee te nemen in de wondere wereld van ballet.

“Dat doet ze altijd”, horen we Amelia zeggen. De kat blijft rond haar benen hangen, terwijl Amelia de oefening verder uitvoert. “Aurora en ik bewegen de hele dag door zo”, vertelde Amelia aan BuzzFeed News. “Ze loopt de hele dag tussen mijn voeten.”

“Dieren redden mensen”

Pas op het einde van het filmpje komt Aurora echt verrassend uit de hoek. Vanuit het niets springt ze in de armen van haar baasje. “That was all about her being awesome“, vertelde Amelia.

“Voor mij gaat dit allemaal over katten die gewoon katten zijn, maar ’t gaat ook over mensen die in hun noden voorzien worden door dieren. Ze redden mensen met liefde.”

Aurora heeft ondertussen ook een eigen Instagram-account. Daarop deelt Amelia de avonturen van haar kat. Want hoe schattig ze ook is, haar eigen foto’s posten, wordt wat moeilijk!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452