Ontsnapte kat van passagier na zeven dagen eindelijk gevangen op luchthaven

Ontsnapte kat van passagier na zeven dagen eindelijk gevangen op luchthaven

Dai Meng – wat “kleine sul” betekent in het Chinees – is eindelijk gepakt. De kat ontsnapte een week geleden toen haar baasje aan het inchecken was op de JFK-luchthaven in New York en sindsdien probeerden agenten haar in de terminal te vangen.

De kat was ontsnapt toen haar eigenaar aan het inchecken was voor een vlucht naar China. Het reismandje van de dier viel om, het deurtje ging open en de poes rende weg. Haar baasje, die ging verhuizen naar China, miste haar vlucht, maar nam uiteindelijk toch een volgende vlucht omdat haar poes onvindbaar bleef.

Vriendin kan het wel

Een week lang werd de kat op verschillende plekken gespot, maar agenten slaagden er niet in het beestje te vangen. Tot gisteren, toen een vriendin van de eigenares werd ingeschakeld. Die kon de kat met eten verleiden en tot bij haar lokken.

De poes werd gevangen en de vriendin heeft het dier mee naar huis genomen. De kat is tijdens haar avontuur in de terminal een halve kilo afgevallen, maar stelt het verder uitstekend. Ze zal binnenkort toch naar China worden gevlogen, waar haar baasje op haar wacht.

Gesponsorde artikelen