Ontsnapte tijger doodgeschoten in straten rond de Eiffeltoren

Ontsnapte tijger doodgeschoten in straten rond de Eiffeltoren

In Parijs heeft een ontsnapte circustijger gisterenavond even chaos veroorzaakt. Het dier liep door de straten vlakbij de Eiffeltoren in het drukke centrum van de stad. De brandweer kwam ter plaatse en uiteindelijk is de tijger in een steegje doodgeschoten. Dierenbeschermers roepen op om wilde dieren in circussen onmiddellijk te verbieden.

De eerste berichten over de ontsnapte tijger begonnen zich in de vooravond tijdens het spitsuur via de sociale media te verspreiden. Uit voorzorg heeft de politie een nabijgelegen tramlijn stil laten leggen. De tijger was een roofdier van maar liefst 200 kilo. De brandweer rukte uit, maar uiteindelijk moesten ze weinig doen. De eigenaar had het dier dan al doodgeschoten in een steegje. “Niet op straat, er waren geen voorbijgangers”, stelt een woordvoerder van de politie.

De man is wel meteen opgepakt voor verhoor en er loopt een onderzoek naar het incident. De tijger was afkomstig van het Bormann-Moreno circus dat vanaf 3 december de deuren zou openen in het centrum van de stad. Het dier is meegenomen voor een autopsie. De politie liet de burgers van Parijs via Twitter weten dat de situatie weer veilig was. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.

Verbod op wilde dieren

Dierenbeschermers zijn helemaal niet te spreken over de gebeurtenissen. De Brigitte Bardot Foundation, opgericht door de actrice, riep op om het gebruik van dieren in circussen te verbieden. “Het is een wonder dat hier geen menselijke slachtoffers zijn gevallen”, stellen ze.

In ons land is het al een tijdje verboden voor circussen om wilde dieren te gebruiken. Enkel een bepaald aantal ongevaarlijke dieren zijn nog toegelaten.

Gesponsorde artikelen