Ontwerpster ‘fruitschaalhoed’ prinses Claire laat van zich horen: “Mensen maken grapjes uit onwetendheid”

Ontwerpster ‘fruitschaalhoed’ prinses Claire laat van zich horen: “Mensen maken grapjes uit onwetendheid”

Er wordt de jongste dagen heel wat gelachen met de hoed die prinses Claire tijdens het militaire defilé op 21 juli droeg. Ze zou een fruitschaal uit Ikea op haar hoofd gezet hebben. Nu spreekt de ambitieuze ontwerpster van het hoofddeksel voor het eerst. Wat vindt zij van al die ophef?

Op 21 juli kwam prinses Claire ter ere van onze nationale feestdag in een frisse, zomerse outfit naar het militaire defilé in Brussel. Toch is vooral haar hoed bij iedereen blijven hangen. Op social media wordt die vergeleken met een fruitschaal, die je bij Ikea kan kopen.

De gelijkenis is treffend, toch?

ikea

Fruitschaal ‘Te Deum’. Lol!

Steeds inventievere grapjes doen de ronde:

Peperduur design uit bananenbladeren

Maar wat blijkt nu? De hoed werd ontworpen door een ambitieuze modeontwerpster. “Wat een heisa, hé”, reageert Brigitte Ganne in Het Belang van Limburg. “De mensen maken grapjes uit onwetendheid. De hoed kan misschien goedkoop overkomen, het is wel een uitzonderlijke creatie. Hij is gemaakt van exclusieve Abacasilk, afkomstig van de bladeren van de bananenboom uit de Filipijnen.”

Toch mag de Brugse ontwerpster niet klagen. Want de hele heisa levert haar gratis publiciteit op. Ganne maakt al veertien jaar hoeden en lijkt nu gelanceerd. Dat heeft ze ook te danken aan couturier Edouard Vermeulen van modehuis Natan, de hofleverancier van koningin Mathilde en prinses Claire.

“Ik heb meneer Vermeulen een poos geleden opgezocht, om mijn werk voor te stellen. Hij liet me een soort van ingangsexamen afleggen: ontwerp een hoed van Abacasilk. Koningin Mathilde is daar zo zot van. Maar het is zo’n fragiele stof: de uitwerking van een hoed leek onmogelijk. Tot ik ermee aan de slag ging. Vorige week kreeg ik telefoon van meneer Vermeulen, met de vraag of prinses Claire hem mocht gebruiken voor de nationale feestdag.” Hoeveel het hoofddeksel kostte, wilt Ganne niet kwijt. Het zou om duizenden euro’s gaan.

Gesponsorde artikelen