Left Right
scrollTop top

Onwaarschijnlijk heftig: Oekraïense parlementsleden meppen er weer op los


Onwaarschijnlijk heftig: Oekraïense parlementsleden meppen er weer op los

Vandaag weer stevig rumoer in het Oekraïense parlement. Petro Symonenko, de leider van de communistische partij, kreeg enkele rake klappen van nationalistische vertegenwoordigers die niet konden lachen met Symonenko’s uitspraken. Het Oekraïense parlement heeft een aangebrande reputatie, het lijkt er soms meer een boksring.

Symonenko trok tijdens zijn toespraak hard van leer tegen de extreem-rechtse partij ‘Svoboda’, die hij als de ware schuldigen van de” crisis in zijn land ziet. Gisteren riepen pro-Russische rebellen de Oost-Oekraïense stad Donetsk nog uit tot een ‘soevereine republiek’. De extreemrechtse parlementsleden dienden hem ‘gepast’ van antwoord:

In Oekraïne is op de vuist gaan in het parlement het laatste jaar een nationale sport geworden. Elk politiek hoogtepunt is goed voor een robbertje vechten:

Kloppartij over de begroting

Parlementsleden gaan met elkaar op de vuist nadat een debat over de nationale begroting helemaal uit de hand loopt.

Iemand spreekt Russisch? Mot erop!

Het is opnieuw koekenbak in het Oekraïense parlement. Deze keer omdat iemand in het Russisch een speech deed. Opnieuw was de nationalistische Svoboda van de partij om ‘een handje te helpen’. 

Zelfs eieren en stinkbommen zijn goed…

Zelfs van een beetje ‘oorlogsvoering’ zijn ze in het Oekraïense parlement niet vies. In 2010 brak er een heus ei- en stinkbomgevecht uit.

En uiteraard stapt ook Klitschko in de ring:

Ook ex-bokser Vitali Klitschko laat zich niet helemaal onbetuigd, al houdt hij het nog vrij rustig gezien zijn reputatie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443