Left Right
scrollTop top

Onze nostalgiemeter slaat tilt: MacGyver komt naar FACTS


Onze nostalgiemeter slaat tilt: MacGyver komt naar FACTS

MacGyver liep van 1985 tot 1992 en toch staat de reeks rond de vindingrijke ex-spion ons nog zeer levendig voor de geest, met dank aan de eindeloze herhalingen op het toenmalige VT4 en Kanaal 2. De knutselheld komt in de vorm van Richard Dean Anderson op 2 en 3 april naar FACTS.

MacGyver is misschien wel de held der helden, hij was het althans voor mijn vader. De serie draait om een uitermate vindingrijke ex-spion genaamd Angus MacGyver (gespeeld door Richard Dean Anderson).

Wat er zo bijzonder is aan MacGyver? Hij redt zijn leven keer op keer door wat inventief knutselwerk. MacGyver is absoluut tegen wapens en draait er dan ook nooit één op zak.

Hij redt zich uit de meest uitzichtloze situaties met zijn Zwitsers zakmes, wat duct tape en wat materiaal dat hij ter plaatse vindt, een lucifer, een paperclip en een stukje ijzerdraad kunnen daarbij al voldoende zijn.

Het bedenken en maken van complexe apparaten in tijdspanne van enkele minuten vormen vaak de rode draad van de aflevering. Alle oplossingen van MacGyver in de serie zijn gebaseerd op werkelijke natuurkundige principes, daar ging de serie prat op.

Of hij daar nu daadwerkelijk ook iets van heeft opgestoken en of hij écht zo’n goeie knutselaar is, dat kan Richard Dean Anderson zelf uitleggen op FACTS.

FACTS

FACTS is het grootste Comic Con-spektakel in de Benelux en vindt voor de 26e keer plaats op zaterdag 2 en zondag 3 april in Flanders Expo, Gent.

Elke editie zakken meer dan 45.000 liefhebbers af naar FACTS om er twee dagen de echte wereld te verruilen voor die van Fantasy, Comics, Action Heroes, Games, Anime en Toys.

Met meer dan driehonderd standhouders, tientallen internationale sterren en een unieke Cosplay-wedstrijd is FACTS voor de Europese Fantasy-fans, zoals één van onze bezoekers het zelf verwoordde, “not just a convention, it’s our special dimension!”

Voor meer aankondigingen, nieuws en tickets kan je terecht op de website.

SNEL!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…