Onze Premier Charles Michel in z’n blootje gezet door Artsen Zonder Grenzen … letterlijk

Onze Premier Charles Michel in z’n blootje gezet door Artsen Zonder Grenzen … letterlijk

“Enkel zo mag premier Michel geld storten op onze rekening”, dat titelt de nieuwste advertentie van Artsen Zonder Grenzen. Daarop zien we onze premier Charles Michel in vol ornaat. Ze plaatsen Michel letterlijk in zijn blootje op het strand, met enkel nog een speedo aan en een kinderlijk zwembandje in de hand. Een duidelijk signaal van AZG. Zij willen geen overheidssteun. 

Op de volledige achterpagina van De Standaard prijkte vandaag een mooie ‘vakantiefoto’ van Charles Michel. Artsen Zonder Grenzen plaatste het hoofd van onze premier op een niet al te fit of gebruind lichaam, tot de kuiten in het zeewater, met enkel een speedo aan. “Enkel zo mag premier Michel geld storten op onze rekening”, staat er te lezen.

Bij Artsen Zonder Grenzen hebben ze liever geen overheidssteun. Dat levert hen misschien wel extra geld op, maar daardoor moeten ze inboeten aan “bewegingsvrijheid en geloofwaardigheid”, staat er nog. Zij willen neutraal en onafhankelijk kunnen werken, en wijzen daarom steun van de regeringen af. “Dus premier Michel mag z’n geld houden, maar een gift van Charles is altijd welkom”, zijn ze duidelijk in de advertentie.

Newsmonkey contacteerde de entourage van premier Charles Michel, maar die hebben momenteel hun handen vol met, onder andere, de begroting en konden dus niet reageren.

Solidariteitsprijs

De advertentie kadert in de Solidariteitsprijs, een wedstrijd van De Standaard waarbij non-profitorganisaties paginagrote advertenties mogen insturen. De Standaard kiest daar de beste uit en geeft die elk één dag plaats op de achterpagina van de krant. De organisatie die het meeste stemmen haalt, wint gratis advertentieruimte.

Gesponsorde artikelen