Ook altijd moeite om je sushi met stokjes te eten? Dit koppel heeft dé oplossing

Ook altijd moeite om je sushi met stokjes te eten? Dit koppel heeft dé oplossing

Niks zo grappig als met vrienden sushi of Chinees gaan eten, ze overtuigen om met stokjes te eten, en met elkaar lachen omdat, nét voor je eten je mond bereikt, het terug op je bord valt. Maar na honderd keer is het niet meer zo grappig en daarom vond Amerikaans koppel William en Charis Lam gewoon een nieuw soort eetstokje uit. Het geheim? Meer grip door de zeshoekige punt.

Stokjes eten is een beetje een kunst, en het duurt even voor je er echt weg mee bent. Maar zelfs als geoefende eetstokjesninja’s lieten William en Charis Lam nog regelmatig eten vallen. Vooral bij natter eten, zoals sushi of noedels, is met stokjes eten nogal een gedoe.

Omdat ze graag met stokjes willen blijven eten, en ze nogal ondernemend aangelegd zijn, vond het koppel gewoon een nieuw soort stokjes uit. Door hun zeshoekige, gebogen vorm, hebben die veel meer grip op het eten dan klassieke stokjes. Win!

De familie Lam deed er een paar jaar over om de stokjes te perfectioneren. Ze keken jarenlang naar hoe mensen hun stokjes gebruiken en welke microbewegingen ervoor zorgen dat het eten van het stokje valt. Daarna maakten ze ongeveer twintig prototypes, en daarvan zijn de Quickstix het resultaat.

Op de tekening kan je zien hoe de nieuwe stokjes eruitzien. Het belangrijkste is dat ze zeshoekig en geribbeld zijn aan de kant van het eten en rond aan de kant van je hand.

Door de ribbels en de zeshoekige vorm zijn er veel meer plaatsen dan bij een rond eetstokje waar het stokje in contact komt met het eten. En de andere kant, die rond is, zorgt er dan weer voor dat je geen kramp krijgt.

De eetstokjes liggen nog niet in de winkel, maar je kan de Kickstarter van de Lams wel steunen. Daarmee gaan ze op zoek naar 20.000 dollar om de stokjes te produceren. Als dat lukt, kunnen ze de stokjes in maart 2017 in de winkels liggen

Gesponsorde artikelen