Ook Belgische gamestudio GriN beproeft geluk op Kickstarter

Ook Belgische gamestudio GriN beproeft geluk op Kickstarter

Na de succesvolle Kickstarter-campagne van onze grootste gamestudio Larian, gaat ook GriN de crowdfundingtoer op. De studio uit Antwerpen zoekt voor 50.000 dollar (37.300 euro) aan kleine investeringen voor de nieuwe game.

Het concept van Woolfe is een hersenspinsel van 3D-artiest Davy Penasse. Oorspronkelijk meldde Penasse zich aan om te werken aan Bongobos als 3D-artiest. Wat hem uiteindelijk een job bij de studio bezorgde, was een demo van een donker bos met gevaarlijke bomen en een eigen versie van Roodkapje. Wim Wouters (CEO en oprichter van GriN) was hier zo van onder de indruk dat hij besloot dit verder uit te werken tot een subsidiedossier voor het Vlaamse Audiovisueel Fonds. En zo werd Woolfe geboren.

Volledig spel of opgedeeld?

Het originele plan was het spel in verschillende delen te releasen. Zo kon het geld dat verdiend werd met de verkoop van één deel gebruikt worden om het volgende deel te financieren. Maar dat was niet naar de zin van de fans. Zij willen het spel meteen volledig kunnen spelen en daarom besloot GriN daar ook voor te zorgen, maar er moesten een heleboel features plaatsruimen door geldgebrek. Toch wil de studio het spel nog uitbreiden, en om dat te financieren is nu de Kickstarter-campagne opgestart.

Grote Belgische voorbeeld voor een crowdfundingcampagne is natuurlijk Larian Studios. De grootste Belgische gamemaker haalde vorig jaar bijna een miljoen dollar op, GriN hoopt op minstens 50.000 dollar. Na enkele uren staat de teller al op meer dan 2.000 dollar dankzij de hulp van 98 backers. Iedereen die dat wenst kan vanaf 10 dollar in het spel investeren, en in ruil krijg je dan minstens het volledige spel. Degene die het enige pakket van 1.500 dollar wil betalen, mag beslissen over de naam van een personage, naast nog enkele andere dingen.

Gesponsorde artikelen