Ook de makers van Game of Thrones shoppen in Ikea … en wel hiervoor

Ook de makers van Game of Thrones shoppen in Ikea … en wel hiervoor

Seizoen 7 van Game of Thrones is volop bezig en iedereen geniet van de prachtige setting en de indrukwekkende kostuums in de reeks. De kostuums zijn realistisch en lijken echt weggelopen uit de middeleeuwen. Maar tijdens een lezing in Los Angeles deed kostuumontwerpster Michele Clapton dit geheim uit de doeken: de capes van de Night’s Watch zijn eigenlijk gemaakt van goedkope (nep-)schapenvelletjes van Ikea. 

Game of Thrones is een van de duurste series ooit gemaakt. De prijs per aflevering zou oplopen tot 10 miljoen dollar (zo’n 8,5 miljoen euro). Maar kostuumontwerpster Michele Clapton deed tijdens een lezing over het maken en ontwerpen van de kostuums voor de reeks een opmerkelijke onthulling over de capes die in de reeks gedragen worden door de Night’s Watch. Die zijn namelijk net dat tikkeltje budgetvriendelijker.

Schapenvelletjes van Ikea

Tot hilariteit van het aanwezige publiek onthulde Clapton dat de capes van ‘vacht van direwolves’ die in de reeks gedragen worden door onder andere Jon Snow en Samwell Tarly, niets anders zijn dan “Ikea rugs”. Ja, die schapenvelletjes die waarschijnlijk ook ergens in jouw interieur rondzwerven en die je voor een spreekwoordelijke appel en een ei op de kop kan tikken bij de Zweedse meubelgigant.

De schapenvelletjes worden natuurlijk niet gekocht en meteen rond de bevallige schouders van de acteurs gedrapeerd. De vachtjes worden nog onderworpen aan een heuse make-over, waarbij ze geverfd, geknipt, geschoren en verweerd gemaakt worden.

Een korte zoektocht naar het precieze schapenvelletje leidt ons tot deze drie kanshebbers. Het spotgoedkope witte vachtje TEJN, het zwarte SKOLD of de iets duurdere witte variant LUDDE.

Heb je dus binnenkort nog een verkleedfeestje op de planning staan? Een bezoekje aan de Ikea bij jou in de buurt volstaat om een authentieke Night’s Watch-look te creëren.

Gesponsorde artikelen