Left Right
scrollTop top

Ook Duitse piloten Ryanair staken vrijdag: Dit is wat dat betekent voor jou


Ook Duitse piloten Ryanair staken vrijdag: Dit is wat dat betekent voor jou

Ook in Duitsland zullen de piloten van Ryanair het werk neerleggen. In België deden werknemers van de Ierse lowcostluchtvaartmaatschappij dat al eens op 25 juli en op 10 augustus zal er opnieuw geen vlucht van Ryanair opstijgen. Wie dacht de staking te slim af te zijn door te vliegen vanaf Duitsland komt nu dus ook bedrogen uit, want ook in Duitsland zullen de toestellen van Ryanair aan de grond blijven.

De piloten van Ryanair zijn misnoegd over hun arbeidsomstandigheden. Ze zijn ontevreden over hun loon in verhouding met het aantal werkuren dat ze kloppen. (Hoeveel personeel bij Ryanair precies verdient, lees je hier.) Bovendien wordt er geen vakbond erkend door de Ierse lowcostmaatschappij, waardoor de werknemers de kans niet krijgen om iets aan hun situatie te veranderen. Het is zeker niet de eerste keer dat de piloten van Ryanair zich uitspreken over hun werksituatie. In oktober vorig jaar spraken ze vernietigende woorden over de erbarmelijke arbeidsomstandigheden waarmee ze te maken krijgen.

Staking 10 augustus

Belgische en Zweedse Ryanairpiloten lieten al weten dat ze op 10 augustus, nu vrijdag dus, het werk zouden neerleggen. Hierdoor zouden al 104 vluchten vanuit ons land geschrapt worden. In Zweden ging het om 22 vluchten en ook in Ierland zullen 20 vliegtuigen aan de grond blijven.

Nu sluiten ook de Duitse piloten zich aan bij de staking. Dit houdt in dat er maar liefst 250 vluchten vanuit Duitsland geschrapt zullen worden. Dat is meer dan een tiende van het totale aantal vluchten van de Ierse lowcostmaatschappij. Voorlopig blijft dus ongeveer een op de vijf vluchten van Ryanair op vrijdag aan de grond. De kans is groot dat dit aantal nog zal stijgen want de piloten hebben aan hun collega’s over heel Europa gevraagd om hun medeleven te betuigen door ook te staken.

Weeze

Maar wat betekent dit nu voor ons? Wel, als je door de aangekondigde staking vrijdag al besloten had om te vliegen vanuit Weeze in Duitsland, wat zeker vanuit Limburg en Antwerpen niet zo ver is, zal je nu dus opnieuw in de problemen komen.

Alle Ryanairvluchten vanuit Weeze worden hoogstwaarschijnlijk geschrapt. Als jij getroffen wordt door deze staking brengt Ryanair je daarvan op de hoogte via e-mail of sms. Hierin zal je dan de kans krijgen om je reis te herboeken naar een andere dag of een compensatie te ontvangen. Al heeft de lowcostmaatschappij dit bij de vorige staking zo’n twee weken geleden zo veel mogelijk proberen te vermijden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658