Ook goesting gekregen in die chocolade uit de serie Tytgat Chocolat? Hier kan je hem vanaf nu kopen

Ook goesting gekregen in die chocolade uit de serie Tytgat Chocolat? Hier kan je hem vanaf nu kopen

De nieuwe fictiereeks van Eén op zondag, Tytgat Chocolat, brengt met de regelmaat van de klok chocolade in beeld. En als je nu zin hebt gekregen in die chocolade, dan is er goed nieuws. De dozen die je de personages in de fabriek ziet vullen, zijn vanaf vandaag enkel bij Colruyt echt te koop. Je hoeft je niet schuldig te voelen, want een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Heeft Tytgat Chocolat gisteren indruk op je gemaakt? De nieuwe serie van de makers van Beau Séjour is iets helemaal anders dan het mysterieuze verhaal over Kato. Mooi, emotioneel, typisch voor een reeks die uit de Vlaamse klei is ontsproten. In de chocoladefabriek zie je hoe personeel met het syndroom van Down en andere mentale beperkingen de dozen vult. Allemaal acteurs van een theatergezelschap uit Turnhout. Uiteindelijk zal de chocolade niet het belangrijkste thema uit de reeks blijken, maar je kan er niet omheen dat die chocolaatjes er lekker uitzien.

Goed doel

Vanaf vandaag liggen ze gewoon in de supermarkten van Colruyt. In de dozen zitten lekkere truffels die ook nog eens geld voor een goed doel opleveren. Per doos gaat vijftig cent naar de vzw Downsyndroom Vlaanderen. Dat is een vereniging die ouders en deskundigen met elkaar in contact brengt, en ook activiteiten organiseert voor mensen met Down. En we hebben de truffels al mogen proeven, ze zijn heel lekker.

Komende zondag gaat het verhaal verder. Er bloeit duidelijk iets tussen Jasper en Tina, maar zoals in de eerste aflevering al werd verklapt, staat hij op het punt zijn nieuwe liefde meteen te verliezen. En dat zal het grote avontuur inluiden waar de reeks rond draait.

VRT

Gesponsorde artikelen