Ook Morgan Freeman beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag

Ook Morgan Freeman beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag

Ook de wereldberoemde acteur en Oscar-winnaar Morgan Freeman lijkt van zijn sokkel te zijn gevallen. De acteur werd door acht vrouwen beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Zo zou hij aan een productieassistente herhaaldelijk gevraagd hebben om haar rok op te tillen en of ze ondergoed aanhad. 

De lijst van machtige figuren in de showbizzwereld die hun handjes niet kunnen bijhouden, lijkt maar te verlengen. Wat begon bij Harvey Weinstein en Kevin Spacey breidde zich uit naar James Franco, regisseur Luc Besson, onze eigen Bart De Pauw en nog veel meer namen. En nu wordt ook de geliefde acteur Morgan Freeman beschuldigd van seksuele intimidatie.

Rokje optillen

Het medium CNN was degene die met het nieuws naar buiten kwam. CNN interviewde zestien vrouwen waarvan er acht zeiden zelf slachtoffer te zijn geweest van de seksuele intimidatie van Freeman. De acht anderen zouden getuige geweest zijn.

In 2017 zou de acteur aan de productieassistente bij de film Going in Style gevraagd hebben om haar rokje op te tillen en of ze ondergoed aanhad. Het was de acteur Alan Arkin, bekend van rollen in Little Miss Sunshine en Argo, die Freeman aansprak en hem aanmaande te stoppen met zijn gedrag.

Naast dit voorval verklaarden verschillende journalistes dat Freeman opmerkingen over hun lichamen bleef geven en dat hij over de zwangere CNN-journaliste Chloe Melas zei dat ze ‘een rijpe vrouw’ was.

Excuses

Niet veel later na de beschuldigingen schreef Freeman een verklaring waarin hij zijn excuses wil uitdrukken.

“Iedereen die me kent of met me heeft gewerkt, weet dat ik niemand expres zou beledigen of opzettelijk iemand een ongemakkelijk gevoel zou willen geven”, verklaarde de 80-jarige acteur in een brief die nieuwssite Variety mocht lezen. “Ik bied excuses aan aan iedereen die zich ongemakkelijk of niet gerespecteerd voelt. Dat was nooit mijn bedoeling.”

Gesponsorde artikelen