Ook The Rolling Stones vragen Trump om hun muziek niet meer te gebruiken

Ook The Rolling Stones vragen Trump om hun muziek niet meer te gebruiken

Donald Trump moet op zoek naar andere liedjes om te draaien op zijn bijeenkomsten. The Rolling Stones hebben immers laten weten dat ze niet willen dat de Republikeinse kandidaat nog langer gebruikmaakt van hun nummers, aangezien geen enkel bandlid daarvoor toestemming gaf. Eerder kwam ook al dezelfde vraag van Adele en R.E.M.

Bij elke goeie politieke bijeenkomst, is de keuze van de muziek erg belangrijk, want die brengt een boodschap over aan de deelnemers. Donald Trump gebruikte na zijn overwinning in Indiana twee nummers van The Rolling Stones om zijn speeches te begeleiden: Start Me Up en You Can’t Always Get What You Want.

Trump moet “onmiddellijk stoppen”

Maar het zal meteen de laatste keer zijn dat Trump een nummer van de band gebruikte, want die stelde dat absoluut niet op prijs. Hun woordvoerder liet weten dat Keith Richards en co nooit toestemming hadden gegeven aan Trump om hun nummers te gebruiken.

Meer nog: ze willen niet dat hun naam (en hun muziek) geassocieerd wordt met de Republikeinse kandidaat. Ze vragen dan ook om “daar onmiddellijk mee te stoppen.”

Zoals Adele

Aangezien de miljardair er niet voor terugdeinst om andere mensen te provoceren, is het allesbehalve zeker dat hij gehoor zal geven aan de vraag van The Rolling Stones. Meer nog: de kans is wellicht klein, als je bedenkt hoe hij een tijdje reageerde op de vraag van Adele om haar nummers niet meer te gebruiken, nadat hij Rolling in the Deep draaide op een bijeenkomst. Want zijn reactie toen was simpel: enkele dagen later gebruikte hij Skyfall – een ander nummer van Adele – op een van zijn meetings.

Naast Adele en The Rolling Stones, wil ook de groep R.E.M. overigens niet dat Trump haar nummers gebruikt op zijn bijeenkomsten. En zo zijn er wellicht nog …

Source: The Guardian

Gesponsorde artikelen