Left Right
scrollTop top

Ook voor jou? Prins Harry en Meghan Markle nodigen een pak ‘gewone’ mensen uit op hun trouw


Ook voor jou? Prins Harry en Meghan Markle nodigen een pak ‘gewone’ mensen uit op hun trouw

Tenzij je al sinds november op de maan woont, weet je dat prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle in april in het huwelijksbootje stappen. Beetje bij beetje worden de details van de festiviteiten ook duidelijk. Deze vrijdag kondigde Kensington Palace ook een geweldig nieuwtje aan voor de inwoners van het Verenigd Koninkrijk.

Op 19 mei van dit jaar trouwen prins Harry en Meghan Markle in Windsor Castle, voor al hun vrienden en familie en de hele wereld. Maar niet alleen voor hun vrienden en familie, ze geven ook een mooi presentje aan het Britse volk dat zo houdt van hun koninklijke familie. Kensington Palace maakte vrijdag namelijk bekend dat er 2.640 mensen uitgenodigd zijn voor het huwelijk. Jup, dat zijn behoorlijk wat toastjes met zalm en champagne.

Ceremonie en aankomst

Oké, we geven toe, die 2.640 mensen zijn wat overdreven. Die zijn namelijk niet allemaal uitgenodigd voor het hele feest en de receptie. het gaat om mensen die naar de aankomst van het huwelijkspaar mogen komen kijken en de mensen die naar de ceremonie komen, samengeteld.

En onder die 2.640 personen zitten minstens ook 1.200 gewone burgers die uit alle hoeken van het land komen. Om een uitnodiging te pakken te krijgen, is het een beetje alsof je meedoet aan de loterij: je moet echt veel geluk hebben. De gelukkigen worden genomineerd door het regionale bureau van de Lord Lieutenant. Volgens Meghan en Harry zal het wel een mix worden van “alle leeftijden en alle milieus.” Zeker wie jong is en leiderschap getoond heeft, of een grote hulp is geweest in zijn gemeenschap, maakt kans.

800 zitplaatsen

Tel daar nog eens 200 gasten bij die uit het vrijwilligerswerk komen, 100 leerlingen uit de nabije schooltjes, 530 personeelsleden en zo’n 600 mensen uit de lokale gemeenschap en je komt aan een serieus feestje. Ter info: er kan zo’n 800 man effectief zitten in Windsor Castle. Wil je nog een uitnodiging bemachtigen? Rep je dan naar Groot-Brittannië, maar volgens ons ben je eraan voor de moeite.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…