Left Right
scrollTop top

Ook zoon van bekend acteur beschuldigt Kevin Spacey van aanranding


Ook zoon van bekend acteur beschuldigt Kevin Spacey van aanranding

Het blijft bijna dagelijks beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Kevin Spacey regenen. Nu treedt ook Harry Dreyfuss, de zoon van Oscar-winnend acteur Richard Dreyfuss, naar buiten. Spacey zou hem op 18-jarige leeftijd hebben lastig gevallen.

“Ik zie hoe belangrijk het is om mijn stem te laten horen voor mensen die een betere wereld eisen. Een wereld waarin machtige mannen zich niet langer veilig mogen voelen om dit te doen, of erger.” Dreyfuss doet de onthullingen in een bericht op Buzzfeed. De feiten dateren van 2008, toen Harry Dreyfuss 18 jaar oud was. Spacey zou hem betast hebben. Nochtans was z’n vader in dezelfde ruimte, maar hij heeft er niks van gemerkt.

“Van dij naar mijn kruis”

“Ik weet niet hoe lang we daar zo gezeten hebben. Het kan amper twintig seconden zijn, of misschien wel vijf minuten. Dat kan ik me het moeilijkste herinneren. Wat ik wel nog weet is dat ik een verlegen kind was die uiteraard bewondering had voor Kevin Spacey, maar dat ik hem nooit een signaal gegeven heb dat ik op die manier bij hem wou zijn.” Het gebeurde allemaal in een flat in Londen die Spacey huurde en waar de acteurs aan het repeteren waren.

Spacey zou de jonge Dreyfuss verschillende keren ongepast hebben aangeraakt. Het ergste was het moment dat de acteur z’n hand op de dij van de jongeman legde. “Centimeter per centimeter verplaatste Spacey zijn hand van mijn dij naar mijn kruis”, schrijft hij. “Plots had hij zijn reis afgewerkt en nu had hij mij volledig in z’n hand.” Z’n vader was nog steeds naar het script aan het kijken en had niks in de gaten.

Jarenlang ernst ontkend

Waarom heeft Harry Dreyfuss dan geen alarm geslagen? “Ik dacht dat ik iedereen moest beschermen. Ik dacht dat ik de carrière van mijn vader moest beschermen. Ik was ook Kevin aan het beschermen, die mijn vader zeker zou geslagen hebben. En ik beschermde mezelf, omdat ik dacht dat ik op een dag met deze man zou willen samenwerken.” Harry vertelt dat hij vervolgens verder ging met het script, terwijl de hand van Spacey bleef liggen.

Harry zou het verhaal pas jaren later aan zijn vader hebben verteld, maar z’n vrienden wisten er wel van. Hij ontkende altijd de ernst van de feiten en probeerde er de grappige kant van in te zien. Pas nu hij ziet hoe Hollywood bol blijkt te staan van seksuele schandalen besloot hij zich niet langer te verstoppen en te vertellen wat er gebeurd is. “Een minder ernstige aanranding, dat bestaat niet. En als ik met dit verhaal anderen help om naar buiten te komen, dan is het de moeite waard.”

Voor Kevin Spacey is dit de zoveelste beschuldiging die het schandaal alleen maar erger maakt. Eerst was het acteur Anthony Rapp die verklaarde dat Spacey hem op 14-jarige leeftijd seksueel benaderd heeft. Spacey verklaarde meteen dat hij het zich niet meer herinnert, maar dat het wel degelijk gebeurd kan zijn. Hij probeerde de aandacht af te leiden door als homoseksueel uit de kast te komen. Maar dat werd hem dan weer door andere homoseksuelen niet in dank aangenomen, aangezien hij zo een link legt tussen homoseksualiteit en pedofilie.

Netflix ontslaat Spacey

Bij Netflix kunnen ze er uiteraard ook niet mee lachen. Spacey was jarenlang één van de uithangborden van de streamingsdienst dankzij het erg populaire House Of Cards. Netflix had al aangekondigd dat los van deze berichten beslist was dat de serie na zes seizoenen zal stoppen. Intussen heeft Netflix Kevin Spacey echter ontslagen. Daardoor liggen de opnames stil en moet er een oplossing gevonden worden. Voor Netflix kan het seizoen niet doorgaan als Spacey nog meedoet. Een mogelijke piste is Frank Underwood te laten sterven en met de rest van de cast verder te doen.

Ook een film waarvan de acteur de coproducer was zal niet op Netflix te zien zijn. Het mag nu wel helemaal duidelijk zijn dat de carrière van Kevin Spacey voorbij is.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810